Αθλητισμός

Φρανσίσκο Ορτέγκα: Ο Αργεντίνος ρίχνει “άγκυρες” στο λιμάνι

Φρανσίσκο Ορτέγκα: Ο Αργεντίνος ρίχνει “άγκυρες” στο λιμάνι

Πηγή Φωτογραφίας: the standart

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα θα είναι ο νέος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού

Η περίπτωση του 24χρονου ποδοσφαιριστή από την Αργεντινή υπήρχε καιρό στην ατζέντα του Κορδόν και των συνεργατών του, αυτός ενεργοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα μετά και από κάποιες εξελίξεις που δεν άρεσαν σε ότι έχει να κάνει με τη συμφωνία για τον Σέρχι Καρντόνα. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού αποφάσισε μαζί με τον Ντιέγκο μαρτίνες να στραφούν στην περίπτωση του Ορτέγα, με σκοπό να κλείσει άμεσα το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Και ο παίκτης αναμένεται άμεσα στη Ελλάδα, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο Ορτέγκα έχει αγωνιστεί σε όλη την καριέρα του στη Βελέζ. Καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αναδείχθηκε μέσα από τις ακαδημίες της. Συνολικά έχει αγωνιστεί 153 φορές σε επαγγελματικό επίπεδο, έχοντας τρία γκολ και 15 ασίστ. Ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με 25 συμμετοχές ένα γκολ και δύο ασίστ στο πρωτάθλημα Αργεντινής και πλέον ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο, να ταξιδέψει στην Ελλάδα, για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Λίλα λόγια για τον Ορτέγκα

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα είναι προιόν των ακαδημιών της Βελέζ Σάρσφιλντ. Το 2018 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Ο 24χρονος αριστερός μπακ αγωνίζεται ανελλιπώς στην πρώτη ομάδα έχοντας σημειώσει 153 συμμετοχές μέχρι σήμερα. Συνολικά μετράει 3 γκολ και 14 ασίστ με τη Βελέζ ενώ φέτος έχει 25 συμμετοχές έχοντας πετύχει 1 γκολ και δώσει 2 ασίστ.

Πρόκειται για έναν ταχύτατο αριστεροπόδαρο μπακ ο οποίος είναι πολύ καλός πασέρ και καλός χειριστής της μπάλας. Με εμφανείς της λατινογενείς του ρίζες, ο Φρανσίσκο Ορτέγκα είναι αρκετά δυναμικός και στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει ήδη πρόταση ύψους 3 εκατομμυρίων για τον παίκτη ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το το καλοκαίρι του 2024.

Να σημειωθεί ότι για τον παίκτη έχει δείξει ενδιαφέρον και η Μπεσίκτας ενώ στο παρελθόν έχουν υπάρξει φήμες για ενδιαφέρον τόσο της Παρί Σεν Ζερμέν όσο και της Σέλτικ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments