Πολιτική

Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στην Αθήνα

Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Την παρουσία του υπενθυμίζει πιο εμφατικά στους Σπαρτιάτες ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Λίγες εβδομάδες μετά την «ανταρσία» στο ακροδεξιό κόμμα «Σπαρτιάτες», όταν εννέα (!) από τους 11 βουλευτές αποκήρυξαν τον αρχηγό Βασίλη Στίγκα, εκφράζοντας παράλληλα και δημόσια την αφοσίωσή τους στον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, όλα πήραν και συμβολικό-επίσημο χαρακτήρα: ο διαβόητος χρυσαυγίτης που εκτίει ποινή πολυετούς φυλάκισης στο Δομοκό ανακοίνωσε μέσω social media ότι θα είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου. Ο Κασιδιάρης δεν το κρύβει: έμβλημα του συνδυασμού του είναι η αρχαία περικεφαλαία, που παραπέμπει στο σήμα των «Σπαρτιατών», υποδηλώνει δηλαδή ότι αυτοί που είναι στη Βουλή είναι «δικοί του».

Ο Κασιδιάρης δεν το κρύβει: έμβλημα του συνδυασμού του είναι η αρχαία περικεφαλαία, που παραπέμπει στο σήμα των «Σπαρτιατών», υποδηλώνει δηλαδή ότι αυτοί που είναι στη Βουλή είναι «δικοί του».

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να απαγορεύσει στον Κασιδιάρη να συμμετάσχει στις τοπικές – αυτοδιοικητικές εκλογές. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι ο νόμος είναι επαρκής στην περίπτωση των υποψηφίων δημάρχων Κασιδιάρη.

Παρόλο που τα πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα δεν απαγορεύεται η συμμετοχή τους στις εκλογές, αποκλείονται αμέσως από την ανάληψη δημόσιου αξιώματος στην τοπική αυτοδιοίκηση και ακυρώνονται οι εκλογικές τους δυνατότητες.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο Μεταρρύθμισης, δήλωσε: Η συνεχιζόμενη προβοκάτσια και η υποψηφιότητα ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή αποτελεί προσβολή για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Αθήνας. Ζητάμε να δοθεί μια αποφασιστική απάντηση στην ακροδεξιά και τον φασισμό στην κάλπη των δημοτικών εκλογών”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments