Πολιτική

Σε δύο στρατόπεδα οι Σπαρτιάτες

Σε δύο στρατόπεδα οι Σπαρτιάτες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Ερχόμαστε με ειρηνική διάθεση» ανέφερε ένας εκ των «ανταρτών» - βουλευτής των Σπαρτιατών για τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

«Ερχόμαστε με ειρηνική διάθεση» ανέφερε ένας εκ των «ανταρτών» – βουλευτής των Σπαρτιατών για τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που ολοκληρώθηκε στο γραφείο του προέδρου στην βουλή. Ο Βασίλης Στίγκας, προσπαθεί να διαχειριστεί την κρίση και να αποδείξει ότι είναι ο μοναδικός πραγματικός αρχηγός του κόμματος και δεν λαμβάνει εντολές μέσα από τον Δομοκό όπου βρίσκεται ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης. Όλες οι πλευρές, φέρεται να επιθυμούν να χαμηλώσουν οι τόνοι και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις. Ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν μέχρι το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα και πάντως όχι μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή, η επιστολή διαγραφής του Κωνσταντίνου Φλώρου έχει μείνει σκονισμένη στο συρτάρι, με τον Βασίλη Στίγκα να δηλώνει ότι σκέφτεται να δώσει μια νέα ευκαιρία στον συγκεκριμένο βουλευτή. Η στήριξη του Κωνσταντίνου Φλώρου στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων από το βήμα της Βουλής προκάλεσε αντιδράσεις ντόμινο, που κάποια στιγμή λίγο έλειψε να προκαλέσουν την έκρηξη στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ωστόσο, έγινε επίσης σαφές το μέγεθος της επιρροής του Ηλία Κασιδιάρη στα μέλη του κόμματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βασίλης Στίγκας ήταν ο πρώτος που αντέδρασε σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Αυτό συνέβη επειδή φαινόταν να διεξάγεται ένα άτυπο παιχνίδι εξουσίας στο εσωτερικό του κόμματος σχετικά με το ποιος ήταν πραγματικά επικεφαλής. Άλλωστε, η πλειοψηφία των 12 βουλευτών που διατηρούν οι «Σπαρτιάτες» προέρχεται από το πολιτικό  κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Μπορεί ο Βασίλης Στίγκας να διαμήνυε τις προηγούμενες μέρες ότι είναι αληθινός Σπαρτιάτης και «τους έχει» και σχεδόν σύσσωμοι οι βουλευτές να είχαν καταφερθεί κατά του προέδρου, όμως τελικά όλοι το ξανά σκέφτηκαν. Σε περίπτωση ενός ολοκληρωτικού «εμφυλίου», κανείς δεν μπορεί να είναι κερδισμένος. Αν υποθέσουμε ότι πράγματι όλοι οι βουλευτές είναι εναντίον του προέδρου, τότε υπάρχει ενδεχόμενο να παραιτηθούν και να δημιουργήσουν μια δική τους κοινοβουλευτική ομάδα και ο Βασίλης Στίγκας να μείνει ολομόναχος. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτούνται 10 βουλευτές ώστε να σχηματιστεί κοινοβουλευτική ομάδα και τουλάχιστον πέντε για να διατηρηθεί μια κοινοβουλευτική ομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments