Πολιτική

ΝΔ: Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΝΔ: Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η Πειραιώς ανεβάζει σταδιακά "στροφές" εν όψει της αυτοδιοικητικής κάλπης.

Μπορεί να πλησιάζουμε στα μέσα Αυγούστου και οι περισσότεροι να βρίσκονται σε κάποιον καλοκαιρινό προορισμό απολαμβάνοντας την θάλασσα, ωστόσο στο «γαλάζιο» κομματικό επιτελείο η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Οι προετοιμασίες στην Πειραιώς ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι έντονες. Οι συσκέψεις πραγματοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, ενώ παράλληλα χαράσσεται και η στρατηγική η οποία διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Στόχος είναι να ξαναβαφτεί ο χάρτης της χώρας μπλε κάτι το οποίο έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή. Όπως είναι λογικό το βάρος θα δοθεί κυρίως στις περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου καθώς πρόκειται για δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αξιοποιεί την «πολιτικά νεκρή» περίοδο του Αυγούστου για να οργανωθεί και να προετοιμαστεί για ένα σπριντ 30 ημερών πριν από την κάλπη. Αν και το έργο μπορεί να φαίνεται δύσκολο, η υποστήριξη προς τον πρώην υφυπουργό από κομματικές δομές, δημάρχους και βουλευτές είναι ισχυρή και θεωρείται ότι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών δεν τίθεται εν αμφιβόλω. Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δώσουν τον τόνο των εξελίξεων οι συνεντεύξεις και οι δηλώσεις των υποψηφίων περιφερειαρχών της Αττικής και οι πρώτες δημοσκοπήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου.

Με την αποχώρηση Πατούλη, δεν υπάρχουν «αντάρτες» για τον Νίκο Χαρδαλιά και η κατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη πολιτικά και οργανωτικά. Ωστόσο, στους αντιπάλους του Νίκου Χαρδαλιά θα προστεθούν δύο άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το τοπικό αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι. Πρόκειται για τον Γιώργο Ιωακειμίδη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών δήμαρχος Ρέντη και υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τον Γιάννη Σγουρό, ο οποίος εξελέγη από το ΠΑΣΟΚ και γνωρίζει καλά την περιοχή της Αττικής.

Αυτό που κάνει τον Νίκο Χαρδαλιά να χαίρει τόσο μεγάλης εκτίμησης στον Πειραιά, εκτός από το γεγονός ότι γνωρίζει σε βάθος την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ότι γνωρίζει και τα επιχειρησιακά ζητήματα από τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κλιματικής κρίσης, τέτοιες γνώσεις απαιτούνται από τον νέο περιφερειάρχη, προκειμένου να αποτραπούν έκτακτα περιστατικά που είναι αρκετά πιθανό να πλήξουν την πατρίδα μας, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα.

Στην Πελοπόννησο, ο Δημήτρης Πτωχός, ο «γαλάζιος» υποψήφιος περιφερειάρχης, συνεχίζει να οργώνει τις επαρχίες με συνεχώς αυξανόμενο δείκτη αναγνωρισιμότητας. Η δυναμική του αποτυπώθηκε ξεκάθαρα σε εκδήλωση στη Μεσσήνη πριν από λίγες ημέρες. Ίσως είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει στο πλευρό του έναν νυν και πρώην πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύουν από την πρώτη στιγμή στις ικανότητες του πολιτικού μηχανικού και ήταν κάτι που τόνισαν με την παρουσία τους και τα όσα τόνισαν στις τοποθετήσεις τους. «Ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση» είπε ο πρωθυπουργός και μάλλον δεν έχει άδικο από την στιγμή που για το συγκεκριμένο πόστο απαιτείται ένας τεχνοκράτης ο οποίος θα μπορεί να αλλάξει την εικόνα της περιφέρειας Πελοποννήσου. Άλλωστε και οι τρεις είχαν συνεργαστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά, την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Δημήτρης Πτωχός κατείχε θέση «κλειδί» καθώς ήταν διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού στο Μαξίμου. Αξίζει να σημειωθεί πως και σε αυτή την περίπτωση ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας που είχε στηριχθεί το 2019 από την ΝΔ ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην υποψηφιότητα Πτωχού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments