Διεθνή

Παραιτείται ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο της Λετονίας

Παραιτείται ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο της Λετονίας

Πηγή Φωτογραφίας: mynews.gr/pixabay Την παραίτηση του λετονικού υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης αναμένεται να υποβάλει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός της χώρας

Την παραίτηση του λετονικού υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης αναμένεται να υποβάλει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός της χώρας, Κρισιάνις Κάρινς, όπως δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα (14/8).

Την παραίτηση του λετονικού υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης αναμένεται να υποβάλει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός της χώρας, Κρισιάνις Κάρινς, όπως δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα (14/8).

«Αυτή την Πέμπτη θα υποβάλω την παραίτησή μου και του υπουργικού Συμβουλίου στον Πρόεδρο» είπε η Κάρινς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την απόρριψη του ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου που είχε προτείνει ο Κάρινς.

Το κεντροδεξιό κόμμα «Νέα Ενότητα» του Κάρινς αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιό του για τη θέση του πρωθυπουργού την προσεχή Τετάρτη (16/8), ενημέρωσε ο ίδιος.

Εναπόκειται τελικά στον Πρόεδρο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, οποιοσδήποτε νέος συνασπισμός αποφασιστεί, θα κληθεί να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του λετονικού κοινοβούλιο προτού αναλάβει καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται πως, οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στη Λετονία είναι προγραμματισμένες για το 2026.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments