ΟΤΑ

Δαρδαμανέλης: “Οφείλουμε να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης”

Δαρδαμανέλης: “Οφείλουμε να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης”

Πηγή Φωτογραφίας: otavoice.gr

O Δήμος Καλαμαριάς τίμησε τους ήρωες, σε μία λαμπρή εκδήλωση, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας 13ης Αυγούστου στο πάρκο Κερασούντος.

Συμπληρώθηκαν 79 χρόνια από το μπλόκο που έστησε το Ναζιστικό καθεστώς με θύματα 25 Καλαμαριώτες, οι οποίοι με σθένος και ηρωισμό υπερασπίστηκαν την ελευθερία της πατρίδας. O Δήμος Καλαμαριάς τίμησε τους ήρωες, σε μία λαμπρή εκδήλωση, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας 13ης Αυγούστου στο πάρκο Κερασούντος.

«Αυτά τα 25 θύματα του μπλόκου της Καλαμαριάς έγραψαν τη δική τους ιστορία απέναντι στους Ναζιστές και τους συνεργάτες τους. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το δημοκρατικό φρόνημα της Καλαμαριάς και για τη συνολική προσφορά της στον αντιστασιακό αγώνα. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ελευθερία που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας και να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Κι αυτό το έχουμε πετύχει σε ικανοποιητικό βαθμό, με μεγάλα έργα, αλλά και έργα καθημερινότητας», επεσήμανε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρος Μητράκας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σίμος Κουπελόγλου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, εκπρόσωπος του Στρατηγού του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Δ/ντης της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανέστης Φίσκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκπρόσωπος του πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου «Μπουμπουλίνα», καθώς και του προοδευτικού συλλόγου Αρετσούς Δέρκων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προσευχή για τους πεσόντες και τον εθνικό ύμνο από το κλιμάκιο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments