Διεθνή

Βίντεο από την ουκρανική επίθεση με drone στη ρωσική γέφυρα της Κριμαίας [vid]

Βίντεο από την ουκρανική επίθεση με drone στη ρωσική γέφυρα της Κριμαίας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: skai.gr,Είναι η πρώτη φορά που η SBU αναλαμβάνει ανοιχτά την ευθύνη για την επιχείρηση.

Είναι η πρώτη φορά που η SBU αναλαμβάνει ανοιχτά την ευθύνη για την επιχείρηση.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας έδωσαν στο CNN αποκλειστικό βίντεο που δείχνει τη στιγμή που θαλάσσιο drone επιτίθεται στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την  προσαρτημένη Κριμαία.

Είναι η πρώτη φορά που η SBU αναλαμβάνει ανοιχτά την ευθύνη για την επιχείρηση.

Η επίθεση στις 17 Ιουλίου προκάλεσε ζημιές στους δρόμους της γέφυρας και, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, σκότωσε δύο πολίτες. Ήταν η δεύτερη επίθεση στο ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία πέρασμα.

Ο επικεφαλής της SBU, Vasyl Maliuk, είπε στο CNN ότι το drone που χρησιμοποιήθηκε, που ονομάζεται «Sea Baby», ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας μηνών που ξεκίνησε αμέσως μετά την εισβολή. «Τα θαλάσσια drones είναι μια μοναδική εφεύρεση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας», είπε. «Καμία από τις ιδιωτικές εταιρείες δεν εμπλέκεται. Χρησιμοποιώντας αυτά τα drones πραγματοποιήσαμε πρόσφατα ένα επιτυχημένο χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας, στο πλοίο Olengorskiy Gornyak και το δεξαμενόπλοιο SIG».

Ο Μάλιουκ αναφέρεται στο πετρελαιοφόρο SIG που χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι μετέφερε καύσιμα για τον ρωσικό στρατό.

Το SBU έδωσε στο CNN βίντεο από την επίθεση του Ιουλίου, το οποίο δείχενει την οθόνη του πιλότου τις στιγμές πριν το Sea Baby εναποθέτει έως και 850 κιλά εκρηκτικών σε έναν από τους πυλώνες στήριξης από σκυρόδεμα της γέφυρας. Πηγές της υπηρεσίας παρείχαν επίσης δύο βίντεο CCTV στο CNN, τα οποία έδειχναν τη στιγμή της πρόσκρουσης ενός drone στο οδικό τμήμα της γέφυρας και στη συνέχεια ένα άλλο drone που έπληξε το σιδηροδρομικό τμήμα περίπου πέντε λεπτά αργότερα, από την αντίθετη κατεύθυνση.

Η Ουκρανία δεν ήταν σαφής ως προς την ανάληψη των επιθέσεων, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή της μόνο μέσω ανώνυμων δηλώσεων και αόριστων αναφορών σε «άγνωστα πλωτά αντικείμενα». Η άμεση ανάληψη ευθύνης από τον Maliuk σηματοδοτεί μια  προσπάθεια να προειδοποιήσει τη Μόσχα για την απειλή που αποτελούν αυτά τα νέα drones.

Ο Μάλιουκ ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την πρώτη ουκρανική επίθεση στη γέφυρα, στις 8 Οκτωβρίου, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες. Είπε ότι η επίθεση με drone του Ιουλίου ήταν αποτέλεσμα προετοιμασίας μηνών. Επίσης, η επίθεση στο Κερτς ήταν μια κοινή επιχείρηση με το ουκρανικό ναυτικό, του οποίου ηγήθηκε μαζί με τον ναύαρχο Oleksiy Neizhpapa.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments