Πολιτική

Σύσκεψη για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας: Μέχρι σήμερα οι προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύσκεψη για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας: Μέχρι σήμερα οι προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος που θα πρέπει να έχει η Αστυνομία 

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνου Λογοθέτη, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις από πλευράς Αστυνομίας για τα μέτρα που προωθούνται μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αθλητική βία.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος που θα πρέπει να έχει η Αστυνομία στην εφαρμογή των μέτρων και ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο.

Οι προτάσεις των στελεχών της Αστυνομίας θα αφορούν στο τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά γενικώς στις ενέργειες που θα κληθεί να κάνει η Αστυνομία στον συγκεκριμένο τομέα και με ποιες προϋποθέσεις, καθώς και τις δυνάμεις και τα μέσα που θα χρειαστεί για την υλοποίηση του σχεδίου για την εφαρμογή των μέτρων και ειδικότερα τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, αθλητικών συλλόγων κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν οι επιτελείς της ΕΛΑΣ και οι επικεφαλής όλων των αστυνομικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τα γήπεδα και συγκεκριμένα οι γενικοί Διευθυντές Τάξης και Ασφάλειας, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς χώρους, οι Γενικοί Διευθυντές των περιφερειακών διοικήσεων που εδρεύουν μεγάλες ΠΑΕ και υπάρχουν γήπεδα και άλλοι παράγοντες.

Γ. Οικονόμου: Άμεσα η εφαρμογή των μέτρων στα γήπεδα 

Το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι«κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα.»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μια ημέρα μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός για την οπαδική βία μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι η ανάγκη αντιμετώπισης βίαιων συμπεριφορών και υποστήριξε πως απαιτείται μια ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως η εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου και η παρακολούθηση των συνδέσμων.

«Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση τι διαφορά θα έχουν τα νέα μέτρα σε σχέση με τα παλιά, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, εξέφρασε την άποψη ότι είχαν φέρει αποτελέσματα.

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο είχαν θετικό αντίκτυπο. Δεν εξαφάνισαν την παραβατικότητα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών ή κάποιο μέτρο από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα» ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «τα μέτρα που πήραμε με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές».

Υπενθυμίζεται ότι στις χθεσινές ανακοινώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ρόλος της αστυνομίας στον έλεγχο των οπαδών που εισέρχονται στα γήπεδα θα διευρυνθεί, ιδιαίτερα σε αναμετρήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως υψηλού κινδύνου, καθώς και ότι κλείνουν οι λέσχες οργανωμένων οπαδών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments