Διεθνή

Κύπρος: Πολυεπίπεδες αντιδράσεις για τα επεισόδια στη “νεκρή” ζώνη – Απειλές εκ νέου από την Τουρκία

Κύπρος: Πολυεπίπεδες αντιδράσεις για τα επεισόδια στη “νεκρή” ζώνη – Απειλές εκ νέου από την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: philenews.com, Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ

Τη σφοδρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας προκάλεσαν τα επεισόδια

Τη σφοδρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας προκάλεσαν τα επεισόδια που προκλήθηκαν στη νεκρή ζώνη της Κύπρου, στην περιοχή της Πύλας, έπειτα από την απόφαση των τουρκοκυπριακών αρχών των Κατεχομένων να προχωρήσουν στη διάνοιξη δρόμου μεταξύ των χωριών Πύλας και Αρσους, με στόχο, όπως υποστηρίζουν, να υπάρχει πέρασμα προς την Πύλα χωρίς να πρέπει να διέρχονται από τις βρετανικές βάσεις.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον κ. Χριστοδουλίδη και παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για εξωτερικές υποθέσεις Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εντολή της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη.

Διπλωματική κινητοποίηση της Λευκωσίας για τα γεγονότα στην περιοχή της Πύλας – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της UNFICYP.

Οι πρεσβείες στην Κύπρο των τριών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Βρετανίας, Γαλλίας και ΗΠΑ, σε κοινή δήλωσή τους καταδίκασαν τα επεισόδια, τονίζοντας ότι «οι απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτών των Η.Ε. και οι ζημιές σε περιουσία των Η.Ε. αποτελούν σοβαρά εγκλήματα με βάση το διεθνές δίκαιο».

Αντόνιο Γκουτέρες σε τ/κ: Αποσύρετε αμέσως προσωπικό και μηχανήματα από την ουδέτερη ζώνη

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες «καταδίκασε» την «απαράδεκτη» επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον κυανόκρανων, που «μπορεί να αποτελούν σοβαρά εγκλήματα δυνάμει του διεθνούς δικαίου», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη από τον εκπρόσωπό του Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: «Απαράδεκτες οι απειλές και οι επιθέσεων κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ»

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ στην Πύλα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καλώντας την Τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εντολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη νεκρή ζώνη.

Κύπρος: Προκαλεί ο Τατάρ – «Οι εργασίες στην Πύλα συνεχίζονται κανονικά»

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι προκλητικών δηλώσεων μετά το πρόσφατο επεισόδιο στην Κύπρο, με τη σκυτάλη να παίρνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος δήλωσε το Σάββατο ότι ο δρόμος στη νεκρή ζώνη στην Πύλα συνεχίζεται να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί.

«Επιχείρησαν να μας σταματήσουν μέσω του ΟΗΕ, αλλά εμείς ως “ΤΔΒΚ” ήρθαμε σε επαφή με την Τουρκία και τονίσαμε πως θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον δρόμο, πως δεν θα μπορέσουν να μας εμποδίσουν, και οι εργασίες μας συνεχίζονται κανονικά», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments