Πολιτική

Χριστοδουλάκης: «Να εμπεδώσουμε ξανά το αίτημα ασφάλειας και τη στόχευση για μία καλύτερη ποιότητα ζωής»

Χριστοδουλάκης: «Να εμπεδώσουμε ξανά το αίτημα ασφάλειας και τη στόχευση για μία καλύτερη ποιότητα ζωής»

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ--(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

«Ο πήχης πρέπει να μπει ψηλότερα και όχι απλώς να προσπαθούμε να κρατηθούμε ζωντανοί», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης

«Ο πήχης πρέπει να μπει ψηλότερα και όχι απλώς να προσπαθούμε να κρατηθούμε ζωντανοί», τόνισε μιλώντας  στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» με τους Γιώργο Γρηγοριάδη και Ηρώ Ράντου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας πως δεν μπορεί να θεωρούμε ως εθνικά υπεύθυνη στάση τη σιωπή.

«Είδαμε ανθρώπους στις Αχαρνές να χάνουν τις περιουσίες τους. Είδαμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι φυσικού πλούτο, όπως είναι η Πάρνηθα, να καταστρέφεται. Είδαμε να καίγονται πάνω από 1 εκατ. στρέμματα και να έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών», επισήμανε ο βουλευτής και υπενθύμισε τις παραλείψεις, τα κενά και τα λάθη που έχουν γίνει στην πρόληψη και στην πολιτική προστασία. «Συγκεκριμένα, είναι προβληματικό το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να μην έχει οργανόγραμμα άρα να μη μπορεί να διοικηθεί. Είναι προβληματικό να υπάρχει τεράστια αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείου και τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι προβληματικό, ότι ενώ διατίθενται πόροι προς την τοπική αυτοδιοίκηση για την πρόληψη έναντι των δασικών πυρκαγιών, όπως για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ή για τον καθαρισμό δασών, να μην υπάρχει έλεγχος αν αυτά έχουν γίνει και μάλιστα στο πλαίσιο του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους. Είναι επίσης προβληματικό ότι δεν έχουν ενισχυθεί με προσωπικό οι δασικές υπηρεσίες και ότι έφτασε 30 Ιουλίου για να ανακοινωθούν 500 προσλήψεις πυροσβεστών, ενώ τα κενά είναι 3500. Είναι προβληματικό ότι δεν έχει εφαρμοστεί ο κλιματικός νόμος. Τέλος, είναι προβληματικό να υπάρχουν προϋπολογισμένα δύο προγράμματα, το «Αιγίς» και το «Antinero», και να μην έχουμε εικόνα που βρίσκεται η εφαρμογή τους».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθήσει στενά τη διαδικασία καταγραφών των ζημιών και των αποζημιώσεων από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας απέναντι στους πληγέντες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα σημαντικών καθυστερήσεων.

Για το σενάριο που διακινείται περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως υπάρχει η ΕΥΠ ώστε να ελέγξει τη βασιμότητα αυτού του σεναρίου και να κάνει τη δουλειά της. Φυσικά, υπάρχουν οι νόμοι και η ευνομούμενη πολιτεία ώστε να τιμωρήσει τυχόν ενόχους. «Δε μπορεί να ανεχόμαστε όμως τα φαινόμενα των αυτόκλητων σωτήρων, που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και αποδίδουν τη δικαιοσύνη όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται. Δε θα εφαρμόσουμε με επικοινωνιακούς όρους τη δικαιοσύνη».  

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Χριστοδουλάκης μίλησε για την αναγκαιότητα να σταλεί ένα πολιτικό, υπερκομματικό μήνυμα στους πολίτες, στις επόμενες γενιές που αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον του πλανήτη. «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής μας, της δικής μας και των επόμενων γενεών». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments