EDITOR'S PICK

Ο Ιάπωνας σολίστ Τατσούκι Ναρίτα μάγεψε το κοινό της Υδρας με το Tartini του

Ο Ιάπωνας σολίστ Τατσούκι Ναρίτα μάγεψε το κοινό της Υδρας με το Tartini του

Πηγή Φωτογραφίας: kathimerini.gr, Οταν ακούς έναν καλό σολίστ είναι σαν να βλέπεις τη μαγεία να τιθασεύεται

Οταν ακούς έναν καλό σολίστ είναι σαν να βλέπεις τη μαγεία να τιθασεύεται, λένε οι λάτρεις της κλασικής μουσικής

Οταν ακούς έναν καλό σολίστ είναι σαν να βλέπεις τη μαγεία να τιθασεύεται, λένε οι λάτρεις της κλασικής μουσικής. Και η αλήθεια είναι πως αυτό το συναίσθημα βίωσαν όσοι παρακολούθησαν την καταπληκτική συναυλία του Ιάπωνα Τατσούκι Ναρίτα, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στον αύλειο χώρο του ιερού καθεδρικού ναού της Υδρας. Ο βιολονίστας, που εμφανίστηκε με μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, μάγεψε το κοινό ερμηνεύοντας έργα Μπραμς, Ντβόρζακ και Μπετόβεν με το Στραντιβάριους βιολί του. Εχει κατασκευαστεί το 1720 και ονομάζεται Tartini. Την ξεχωριστή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όλες οι τοπικές αρχές, αλλά και ο Ιάπωνας πρέσβης στην Αθήνα, Γιασουνόρι Νακαγιάμα, με τη σύζυγό του.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση, ενταγμένη στις εκδηλώσεις «Θεομητορικά 2023», ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού. Ηταν ο ιδρυτής του πρώτου ξενοδοχείου του νησιού, «Λητώ», που «έφυγε» αιφνιδίως από τη ζωή πριν από 13 χρόνια. Οι γιατροί του τοπικού νοσοκομείου έκαναν τα πάντα για να τον βοηθήσουν, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν. Εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης, η σύζυγός του Τζένη και ο γιος του Αλέξανδρος θεσμοθέτησαν έκτοτε μια μουσική βραδιά που διοργανώνεται κάθε θέρος για να ενισχύσουν οικονομικά το Κουλούρειο Νοσοκομείο, «Παναγία Φανερωμένη». Πρόκειται για ένα πολύτιμο κέντρο υγείας, λειτουργεί υπό την εποπτεία της Εκκλησίας δίχως τη στήριξη της πολιτείας, με διαφάνεια και αρτιότητα, προσφέροντας υπηρεσίες περίθαλψης στους κατοίκους, αλλά και στους πολυάριθμους τουρίστες της Υδρας. Συνεπώς, η οικονομική του ενίσχυση είναι πολλαπλώς χρήσιμη.

Ο εκλιπών ήταν λάτρης της κλασικής μουσικής και έπαιζε βιολί. Ηταν ο άνθρωπος που είχε τη διορατικότητα να ξεχωρίσει το ταλέντο του Λεωνίδα Καβάκου και να τον στηρίξει εξ απαλών ονύχων, διοργανώνοντας μία από τις πρώτες συναυλίες για το τότε παιδί θαύμα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο πολυβραβευμένος αρχιμουσικός και σολίστ εμφανίστηκε και ο ίδιος πριν από μερικά καλοκαίρια σε κάποια από τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Κωστή Σοφιανό, παραμένοντας φίλος με την οικογένειά του. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, ο Αλέξανδρος και η Τζένη Σοφιανού έχουν θέσει ιδιαίτερα ψηλά τον πήχυ των εκδηλώσεων, μετακαλώντας στην Υδρα εξαιρετικούς ανερχόμενους σολίστ που έχουν κερδίσει βραβεία ήδη από την αρχή της καριέρας τους. Ο τριαντάρης Ιάπωνας έχει κερδίσει στον Long-Thibaud International Violin Competition που γίνεται στο Παρίσι και στο Queen Elisabeth Violin Competition που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες.

Πριν από τον Τατσούκι Ναρίτα, έχουμε δει τον Ισπανό Πάμπλο Φεράντες, τον Αρμένιο Νάρεκ Χακναζαριάν, τον Αμερικανό Αλεξ Μπέγιερ με τον Κορεάτη Ιν Μο Γιανγκ, τον Καναδό Τίμοθι Τσόι και άλλους σολίστ που έχουν έρθει στο νησί με τα Στραντιβάριους βιολιά τους, δημιουργώντας άλλη μια παράδοση στην Υδρα.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments