Οικονομία

«Ανοιχτή» η παράταση του Market Pass και μετά τον Οκτώβριο

«Ανοιχτή» η παράταση του Market Pass και μετά τον Οκτώβριο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Θετική η αποτίμηση του Market Pass για τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη

Θετική η αποτίμηση του Market Pass για τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, αφού όπως ανέφερε στην ΕΡΤ «λειτούργησε και αναμένεται να λειτουργήσει ακόμα για κάποιο διάστημα» ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας

Θετική η αποτίμηση του Market Pass για τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, αφού όπως ανέφερε στην ΕΡΤ «λειτούργησε και αναμένεται να λειτουργήσει ακόμα για κάποιο διάστημα» ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας στα τρόφιμα. Για περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο παρέπεμψε σε  ενημέρωση που θα γίνει από τον πρωθυπουργό.

Για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «πάντως, ένα βασικό εργαλείο που θα έχουμε από την πρώτη του χρόνου για τους δημοσίους υπαλλήλους σίγουρα είναι η αύξηση των μισθών. Ως προς αυτό, για τον ιδιωτικό τομέα είναι οι αυξήσεις που δόθηκαν ήδη στον κατώτατο μισθό».

Ειδικότερα, για το ίδιο ζήτημα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας με διαφορετικούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι το Market Pass, το οποίο ήταν κάτι που έτυχε και αυτό κριτικής, αλλά πάντως λειτούργησε και στήριξε σε κάποιο βαθμό τα ελληνικά νοικοκυριά. Ένας δεύτερος τρόπος είναι οι αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια. Αθροιστικά η ενίσχυση ετησίως των δημοσίων υπαλλήλων είναι 1.476 ευρώ με όλες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αλλά και οι αυξήσεις που δόθηκαν στον ιδιωτικό τομέα με την αύξηση του κατώτατου μισθού και με τις αυξήσεις των υπόλοιπων μισθωτών».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments