Πολιτική

Ο κ. Κασσελάκης απέναντι στην αριστερή συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κασσελάκης απέναντι στην αριστερή συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Μόνο στο τέλος της παρουσίασης της υποψηφιότητάς του αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στη σύγχρονη Αριστερά.

Με ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών και είκοσι δευτερολέπτων, προσεκτικά επιμελημένο –σε μαύρο φόντο–, που δείχνει ιδιαίτερη προεργασία, και με ένα κείμενο 560 λέξεων ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Θέλουμε να βάλουμε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιον που θα τον νικήσει;», διερωτάται στο τέλος του σποτ δίνοντας έμφαση στα σημεία, που όπως υποστηρίζει, υπερτερεί έναντι του σημερινού πρωθυπουργού: αυτοδημιούργητος, ξέρει καλύτερα το επιχειρείν και τα χρηματοοικονομικά, έχοντας «κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία» τους αρίστους της Νέας Δημοκρατίας και μιλώντας καλύτερα αγγλικά. Πάντως σε άρθρο του τον περασμένο Ιούλιο, στο οποίο είχε αναφερθεί με εγκωμιαστικά λόγια για τον κ. Μητσοτάκη, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το επόμενο διάστημα από τους επικριτές του. Σε ένα ρευστό και ευμετάβλητο πολιτικό σκηνικό ο 35χρονος επιχειρηματίας επιχειρεί να βγει από τα στενά κομματικά γεωγραφικά όρια της Κουμουνδούρου και μόνο στο τέλος της παρουσίασης της υποψηφιότητάς του αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στη σύγχρονη Αριστερά.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές και γνώστες του οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κατσελάκης επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή για να μπει στην κούρσα της διαδοχής προκειμένου να προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση και έκπληξη. Και εν πολλοίς μάλλον τα κατάφερε. Όσοι τον επικρίνουν ότι δεν έχει γράψει χιλιόμετρα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει την προεδρία εκτιμούν ότι θα είχε “ατροφήσει” αν έμπαινε νωρίτερα στην κούρσα. Φαίνεται να στηρίζεται στο βιογραφικό του σημείωμα, το οποίο έχει προφανώς συνταχθεί με τη βοήθεια επικοινωνιολόγων της πολιτικής, όπως η υποτροφία για σπουδές στις ΗΠΑ και η μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία. Γι’ αυτό και στα δύο πρώτα λεπτά του βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα “συστήνεται” στο πλήθος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ένα βίντεο δομημένο προσεκτικά με αρχή, μέση και τέλος, σίγουρα δεσπόζει και η φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. «Κλείνει το μάτι» σε στήριξή του από τον πρώην πρωθυπουργό; Από την Κουμουνδούρου τονίζουν από την πρώτη στιγμή πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει δώσει κανένα «δαχτυλίδι» και θα παραμείνει μέχρι το τέλος απλός εγγυητής της ενότητας του κόμματος κρατώντας υποδειγματική ουδετερότητα.

Στόχος ο δεύτερος γύρος

“Χαρτί και μολύβι” έχουν πάρει στα επιτελεία των υποψηφίων, καθώς τα νέα δεδομένα έχουν ανατρέψει τα προηγούμενα σχέδια. Η Έφη Αχτσιόγλου παραμένει η επικρατέστερη υποψήφια, αλλά η προοπτική επίτευξης του 50%+1 στον πρώτο γύρο φαίνεται να έχει απομακρυνθεί. Κανείς δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει το ενδεχόμενο η αναμενόμενη αύξηση των ψήφων που αναμένεται να φέρει ο Στέφανος Κασσελάκης να αποτελέσει το “εισιτήριο” για τον δεύτερο γύρο. Το ενδεχόμενο αυτό αφορά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει επενδύσει πολιτικά στη δεύτερη θέση και, κατά συνέπεια, στην προοπτική του δεύτερου γύρου.   

Η εκ νέου πρόταση του Νίκου Παππά να ψηφίσουν εκτός από μέλη και φίλοι του κόμματος, περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Το θέμα είχε κλείσει το καλοκαίρι, καθώς θα χρειαζόταν αλλαγή του κειμένου του καταστατικού, κάτι που δεν ήταν εφικτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα κατατεθεί από τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία. Ο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών του Παύλου Πολάκη είναι βέβαιο ότι θα έχει επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη:, ενώ το βράδυ της Δευτέρας, ο Στέφανος Κατσελάκης ενημέρωσε την Εφη Αχτσιόγλου για την υποψηφιότητά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments