EDITOR'S PICK

Αντιμέτωπη με αγωγή η Burger King – Τα burgers της είναι πιο μικρά από τις φωτογραφίες

Αντιμέτωπη με αγωγή η Burger King – Τα burgers της είναι πιο μικρά από τις φωτογραφίες

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Διαδίκτυο, Μετά τις McDonald’s και Wendy’s, τώρα και η αλυσίδα Burger βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αγωγή στις ΗΠΑ

Μετά τις McDonald’s και Wendy’s, τώρα και η αλυσίδα Burger βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αγωγή στις ΗΠΑ, καθώς κατηγορείται για παραπλάνηση των καταναλωτών.

Όποιος έχει φάει σε κάποια από τις μεγάλες αλυσίδες fast food έχει διαπιστώσει ότι το burger που παίρνει στα χέρια του δεν μοιάζει καθόλου με εκείνο που είδε στις φωτογραφίες του μενού. Μετά τις McDonald’s και Wendy’s, τώρα και η αλυσίδα Burger βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αγωγή στις ΗΠΑ, καθώς κατηγορείται για παραπλάνηση των καταναλωτών.

Όπως αποφάσισε Αμερικανός δικαστής, η Burger King πρέπει να αντιμετωπίσει μια αγωγή που ισχυρίζεται ότι κάνει το Whopper burger της να φαίνεται μεγαλύτερο στο μενού, από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Η αγωγή κατηγορεί τον γίγαντα του fast food ότι παραπλανά τους πελάτες, δείχνοντας στις φωτογραφίες ένα πιο μεγάλο μπιφτέκι και υλικά που ξεχειλίζουν από το ψωμάκι. Η Burger King, πάντως, χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς αυτούς ψευδείς.

Η ομαδική αγωγή κατά της Burger King ισχυρίζεται ότι το Whopper φαίνεται 35% μεγαλύτερο, με υπερδιπλάσια ποσότητα κρέατος σε σύγκριση με αυτό που πραγματικά σερβίρεται στους πελάτες.

Η Burger King έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι δεν χρειάζεται να σερβίρει burger που να μοιάζουν «ακριβώς όπως στην εικόνα».

Παρόμοιες αγωγές αντιμετωπίζουν οι ανταγωνιστικές McDonald’s και Wendy’s, καθώς καταναλωτές τις κατηγορούν ότι τα μπιφτέκια που χρησιμοποιούν στις διαφημίσεις τους είναι τουλάχιστον 15% μεγαλύτερα από ό,τι στην πραγματική ζωή.

Αλλά και η αλυσίδα Taco Bell δέχθηκε αγωγή στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορήθηκε ότι έβαζε τη μισή γέμιση στις πίτσες και τα wraps της, σε σχέση με τις φωτογραφίες των διαφημίσεών της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments