People

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Πέθανε ακριβώς 26 χρόνια μετά το θάνατο του Ντόντι και της Νταιάνα

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Πέθανε ακριβώς 26 χρόνια μετά το θάνατο του Ντόντι και της Νταιάνα

Πηγή Φωτογραφίας: Sad Mohamed Al-Fayed’s guilt over Dodi and Princess Diana made him lash outCredit: AP

Ο αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ ήταν περισσότερο γνωστός ως πρώην ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Harrods και της ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ του Λονδίνου.

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο επιχειρηματίας, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πατέρας του Ντόντι που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ακριβώς πριν από 26 χρόνια. 

View this post on Instagram

A post shared by British royal family (@mountbattenandwindsor)

Ο γιος του Αλ Φαγέντ, ο παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών Ντόντι Φαγιέντ, σκοτώθηκε στις 31 Αυγούστου 1997 σε τροχαίο δυστύχημα μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο Παρίσι. Ο επιχειρηματίας αγωνίστηκε επί σειρά ετών για να αποδείξει ότι ο θάνατος του γιου του ήταν στην πραγματικότητα δολοφονία από τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ωστόσο, η γαλλική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ατύχημα, το οποίο προκλήθηκε εν μέρει από υπερβολική ταχύτητα και από το υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του οδηγού Χένρι Πολ.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Αλ Φαγέντ κηδεύτηκε μετά την προσευχή της Παρασκευής στο κεντρικό τζαμί του Λονδίνου στο Regent’s Park.

Ποιος ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ,  ήταν Αιγύπτιος επιχειρηματίας, του οποίου η κατοικία και οι κύριες επιχειρηματικές επιδιώξεις ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Τα επιχειρηματικά του συμφέροντα περιλάμβαναν την ιδιοκτησία του Hôtel Ritz Paris και παλαιότερα του πολυκαταστήματος Harrods και της Fulham F.C., αμφότερα στο Λονδίνο. Από το 2023, η περιουσία του εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατατάσσοντας τον πλούτο του στο νούμερο 1.493 στον κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by Matteo Baldi (@matteo.gabib)

Ήταν παντρεμένος με τη Σαμίρα Κασόγκι από το 1953 έως το 1956 και είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Ντόντι. Ο Ντόντι είχε σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σκοτώθηκαν και οι δύο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997. Μετά τον θάνατό τους διεξήγαγε μια μακρά εκστρατεία υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν δυστύχημα και ότι είχε σχεδιαστεί από τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ωστόσο, η γαλλική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δυστύχημα, το οποίο προκλήθηκε εν μέρει από υπερβολική ταχύτητα αλλά και από το υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του οδηγού Χένρι Πολ, σύμφωνα με το Sky News.

Το 1985, ο Φαγιέντ παντρεύτηκε τη Φινλανδή και πρώην μοντέλο Heini Wathen με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Μαζί με τους αδερφούς του, αγόρασε τη δεκαετία του 1980 το House of Fraser, το οποίο περιλάμβανε το πολυκατάστημα Harrods στο Knightsbridge του Λονδίνου. Διατήρησε την ιδιοκτησία του καταστήματος μετά την είσοδο του ομίλου Frasers στο χρηματιστήριο  μέχρι το 2010, όταν το πούλησε στην Qatar Holding.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο το 1994, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση Βρετανών βουλευτών, τους πλήρωνε για να κάνουν ερωτήσεις στο κοινοβούλιο. 

View this post on Instagram

A post shared by MAG LEBANON (@maglebanon)

Κέρδισε επίσης τον σεβασμό των οπαδών της Fulham FC αφού αγόρασε την επαγγελματική ομάδα του δυτικού Λονδίνου για 6 εκατομμύρια λίρες το 1997 και είδε την ομάδα να μπαίνει στην Premier League και στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό μέσα σε λίγα χρόνια. Το 2012 πούλησε την ομάδα στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Shahid Khan.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments