Nέα της αγοράς

Βρετανία: Xρεοκόπησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ

Βρετανία: Xρεοκόπησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Σε οικονομική δυσπραγία λόγω υποχρεώσεων πολλών εκατομμυρίων λιρών για τη διευθέτηση αξιώσεων για ίση αμοιβή

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η μεγαλύτερη τοπική αρχή της Ευρώπης επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να ισοσκελίσει τα βιβλία της

Σε οικονομική δυσπραγία λόγω υποχρεώσεων πολλών εκατομμυρίων λιρών για τη διευθέτηση αξιώσεων για ίση αμοιβή, δήλωσε πως βρίσκεται το δημοτικό συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Ιndepedent.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η μεγαλύτερη τοπική αρχή της Ευρώπης επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να ισοσκελίσει τα βιβλία της. Πρόσθεσε δε, ότι όλες οι νέες δαπάνες του συμβουλίου στην πόλη, με εξαίρεση την προστασία των ευάλωτων ατόμων και τις νομικές υπηρεσίες, πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Χρεοκοπία

Εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπέρμιγχαμ δήλωσε: «Το Συμβούλιο της πόλης του Μπέρμιγχαμ εξέδωσε μια ειδοποίηση s.114 ως μέρος των σχεδίων για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων του συμβουλίου που σχετίζονται με αξιώσεις για ίσες αμοιβές και ένα ετήσιο οικονομικό κενό εντός του προϋπολογισμού του, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 87 εκατ. λίρες».

Τον Ιούνιο, το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι είχε δυνητική υποχρέωση σχετικά με αξιώσεις για ίσες αμοιβές της τάξης των 650 έως 760 εκατ. λιρών, με συνεχή υποχρέωση που συσσωρεύεται με ρυθμό 5 έως 14 εκατ. λιρών ανά μήνα».

Το συμβούλιο εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια θέση όπου πρέπει να χρηματοδοτήσει την υποχρέωση για ίσες αμοιβές που έχει συσσωρευτεί μέχρι σήμερα (της τάξης των 650 έως 760 εκατ. λιρών), αλλά δεν διαθέτει τους πόρους για να το πράξει.

«Η Επιτροπή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τα απαιτούμενα κονδύλια για την πληρωμή του προϋπολογισμού. Κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι όλες οι νέες δαπάνες, με εξαίρεση την προστασία των ευάλωτων ατόμων και τις νομικές υπηρεσίες, πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Αντιδρώντας στην είδηση, ο επικεφαλής της συντηρητικής αντιπολίτευσης Robert Alden δήλωσε: «Η αποτυχία των Εργατικών στο Μπέρμιγχαμ έχει γίνει ξεκάθαρη για όλους, αυτό που οι Εργατικοί υποσχέθηκαν στους ψηφοφόρους το 2022 ότι θα είναι μια χρυσή δεκαετία μπροστά τους αποδεικνύεται ότι βασίζεται σε προϋπολογισμούς του 20/21 και 21/22 που δεν ήταν ισοσκελισμένοι και δεν χρηματοδοτούνταν. Σε συνδυασμό με την άρνηση των Εργατικών του Μπέρμιγχαμ να ασχοληθούν με τις ίσες αμοιβές την τελευταία δεκαετία, αυτό δημιούργησε αυτό το χάος, όπου οι κάτοικοι θα χάσουν τώρα πολύτιμες υπηρεσίες και επενδύσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments