Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: 100 εγκλωβισμένοι σε σπίτια στα Mεγάλα Καλύβια Τρικάλων [vid]

Κακοκαιρία Daniel: 100 εγκλωβισμένοι σε σπίτια στα Mεγάλα Καλύβια Τρικάλων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΛΟΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Τραγική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία, με τον νομό Τρικάλων να μην αποτελεί εξαίρεση. Τεράστια προβλήματα εντοπίζονται στα Μεγάλα Καλύβια

Τραγική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία, με τον νομό Τρικάλων να μην αποτελεί εξαίρεση. Τεράστια προβλήματα εντοπίζονται στα Μεγάλα Καλύβια , με το χωριό που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη να είναι αποκλεισμένο από όλες τις μεριές. Σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ στο χωριό βρίσκονται αποκλεισμένοι και δύο σμηνίτες οι οποίοι πήγαν με λεωφορεία για να βοηθήσουν στις μεταφορές αλλά κόλλησαν εκεί. Ακόμη και τα τρακτέρ των κατοίκων τα οποία επιστρατεύτηκαν, κόλλησαν κι αυτά. Η ανησυχία είναι τεράστια, με κάποιους πιο ηλικιωμένους να λένε πως δεν έχουν δει παρόμοιες καταστάσεις στον τόπο τους από τότε που θυμούνται τη ζωή τους εκεί.

Μάλιστα εκφράζεται και ο φόβος για νεκρούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο.Στην πόλη των Τρικάλων τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα, με αρκετές περιοχές να μην έχουν ρεύμα από χθες το βράδυ, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης (07/09) κόπηκε και το νερό.

Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία [vid]

Ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας στην ΕΕ το ευρωπαϊκό σύστημα «Copernicus» για την καταγραφή των περιοχών που έχουν πληγεί από πλημμύρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

«Δυστυχώς πηγαίνουμε από τη μία φυσική καταστροφή στην άλλη στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι οι φωτιές, αλλά πλημμύρες. Παρακολουθούμε πολύ στενά. Λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για την ενεργοποίηση του συστήματος Copernicus. Αυτό έγινε πριν από δύο ημέρες και φυσικά παρέχουμε δορυφορικές εικόνες έτσι ώστε να μπορέσουν οι αρχές να καταγράψουν την περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες και εδώ αναφέρομαι στην Θεσσαλία», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

Τόνισε τέλος ότι θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια εάν χρειαστεί.

Έξι χωριά της Θεσσαλίας παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη ενημέρωση, το πολύ δύσκολο πεδίο είναι στην περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας κατά μήκος του Ληθαίου ποταμού που έχει πλημμυρίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments