Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Σταδιακή υποχώρηση από το απόγευμα της Πέμπτης [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Σταδιακή υποχώρηση από το απόγευμα της Πέμπτης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363332] ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Για τρίτη ημέρα δοκιμάζεται η χώρα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel

κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά τη χώρα δημιουργώντας προβλήματα και καταστροφές σε αρκετές περιοχές. Ωστόσο, σύμφωνα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά:

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία. Η κακοκαιρία Daniel θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, κυρίως στο νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λαρίσης, την κεντρική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr και www.hnms.gr).

Κακοκαιρία Daniel: Αποκλεισμένα χωριά, εγκλωβισμένοι σε Καρδίτσα και Τρίκαλα – 4 αγνοούμενοι στον Βόλο [vid]

Mε αμείωτο ρυθμό η κακοκαιρία Daniel εξακολουθεί να σφυροκοπά περιοχές της Ελλάδας για τέταρτο 24ωρο. Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε χείμαρρος με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν αρκετά σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο, με δρόμους που έχουν κλείσει, ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στον Βόλο υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας  

Υπερχείλισε και πάλι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας μέσα στην πόλη του Βόλου, εξαιτίας της νέας νεροποντής που -από το πρωί- σαρώνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Το ποτάμι ξεπέρασε τα όριά του από το ύψος της γέφυρας στην Γιάννη Δήμου και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις από την περιοχή της Χιλιαδούς και συνεχίζει μέχρι τις εκβολές του.

Ήδη, στις παρόχθιες οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη έχουν παρασυρθεί δεκάδες αυτοκίνητα και τα νερά επεκτείνονται προς τις συνοικίες της Κηφισιάς στην Παρασκευοπούλου, σε όλη τη Χιλιαδού, τον Αγιο Παντελεήμονα, την Παπαδιαμάντη ,τα Παλαιά, τους Αγίους Αναργύρους και έχουν κλείσει όλες οι γέφυρες του χειμάρρου. Έχει διακοπεί η κίνηση αυτοκινήτων σε όλες τις περιοχές και η σύνδεση του κέντρου του Βόλου με τη Νέα Ιωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments