Οικονομία

Market Pass: Ανοίγει σε λίγες μέρες η πλατφόρμα – Η δήλωση Σκρέκα [vid]

Market Pass: Ανοίγει σε λίγες μέρες η πλατφόρμα – Η δήλωση Σκρέκα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Χιλιάδες θα είναι οι αιτήσεις σχετικά με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας του επιδόματος τροφίμων Market Pass, το οποίο «κλείδωσε» για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Σε δηλώσεις προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κώστας Σκρέκας, σχετικά με το ύψος του επιδόματος

Χιλιάδες θα είναι οι αιτήσεις σχετικά με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας του επιδόματος τροφίμων Market Pass, το οποίο «κλείδωσε» για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, «στις 15 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα του market pass για τους νέους δικαιούχους», ενώ όσοι έχουν επιλεχθεί ήδη ως δικαιούχοι δε θα χρειαστεί να προβούν σε εκ νέου αίτηση.

«Το ύψος του επιδόματος μπορεί να ξεπεράσει τα 60€ το μήνα»

Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά να είναι δικαιούχοι αυτού του μηνιαίου οικονομικού βοηθήματος. Αυτό σημαίνει πως για μια τετραμελή οικογένεια, το ύψος του επιδόματος μπορεί να ξεπεράσει τα 60€ το μήνα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι πλέον καλύπτεται σχεδόν στο σύνολο το αυξημένο κόστος που προέρχεται από τον πληθωρισμό.

Συμπλήρωσε επίσης πως τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν βοηθήσει έως έναν βαθμό η Ελλάδα να έχει από τους μικρότερους πληθωρισμούς στην Ε.Ε.

Στη συνέχεια με αναφορά του στο «καλάθι των μαθητών», ο υπουργός τόνισε πως προσφέρονται προϊόντα σε χαμηλές τιμές και πως μια αλυσίδα προσφέρει 800 προϊόντα με μειωμένες τιμές έως 19% και πως το μέτρο θα είναι σε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου, ενώ τόνισε πως διενεργούνται έλεγχοι σε περισσότερους από 5.000 κωδικούς, όπως σχολικά είδη, τρόφιμα και καθαριστικά προϊόντα.

Πότε θα γίνει η καταβολή του ποσού

Οι ενισχύσεις που αφορούν τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 θα καταβληθούν:

  • Έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023: α) για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023 β) για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.
  • Έως την 5η Νοεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου.

Υπογραμμίζεται ότι ενδέχεται λόγω επεξεργασίας των στοιχείων από τις τράπεζες, οι δικαιούχοι να δουν τα ποσά πιστωμένα στους λογαριασμούς τους 1-2 ημέρες αργότερα από τις ανωτέρω αναφερθείσες ημερομηνίες.

Για την εξυπηρέτηση των χρηστών του πληροφοριακού συστήματος, διατίθεται εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής καθώς και υπηρεσία εξυπηρέτησης των χρηστών (help desk) για την αναφορά και επίλυση προβλημάτων και την παροχή οδηγιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments