Πολιτική

Kικίλιας: 67 πολίτες έχουν διασωθεί με Super Puma» – Θα μοιραστεί φαγητό και νερό σε 24 οικισμούς

Kικίλιας: 67 πολίτες έχουν διασωθεί με Super Puma» – Θα μοιραστεί φαγητό και νερό σε 24 οικισμούς

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN από ERT News/κίλιας: Οι διασώστες θα συνεχίσουν σπίτι – σπίτι τους απεγκλωβισμούς

Συνόψισε πως στα εγκλωβισμένα χωριά επιχειρούν από αέρος συνολικά 10 ελικόπτερα, τρία εκ των οποίων ανήκουν στον στρατό.

Εξήντα- επτά διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών από τις πλημμυρισμένες περιοχές μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel στην Ελλάδα, έχουν πραγματοποιηθεί από αέρος σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Οπως εξήγησε αναλυτικότερα, από τους 67 διασωθέντες οι 25 προέρχονται από τη Μεταμόρφωση Παλαμά, οι 27 και ένα μωρό από την Αγία Τριάδα Παλαμά και οι 14 από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Τα εναέρια μέσα επιχειρούν από το μεσημέρι στις πληγείσες περιοχές μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι διασώστες και οι λέμβοι διάσωσης και όλα τα διαθέσιμα μέσα με τεχνητό φωτισμό θα συνεχίσουν σπίτι- σπίτι τους απεγκλωβισμούς και τις διασώσεις και θα επιχειρούν στα εγκλωβισμένα χωριά.

Εναέριες διασώσεις πραγματοποιούν 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων 3 του Στρατού, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, από εναέριους διασώστες, 67 άτομα και συγκεκριμένα:

25 άτομα από Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας

27 και 1 μωρό από την Αγία Τριάδα στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου εντοπίστηκαν οι μέχρι το απόγευμα αγνοούμενοι

14 άτομα από την ευρύτερη περιοχή Καρδίτσας και Τρικάλων.

Οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας θα διανείμουν σε 24 οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού και νερά.

Όπως διαβεβαίωσα και νωρίτερα, είμαστε εδώ, κοντά τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί και δοκιμάζονται σκληρά.»

Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία πρόκειται να μοιράσει 3.000 μερίδες φαγητού και μπουκάλια νερού σε 24 πληγέντες οικισμούς, εντός των επομένων ωρών.

«Είμαστε εδώ, κοντά στους πληγέντες», τόνισε ο κος Κικίλιας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments