Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Βουτηγμένη σε τόνους νερού η Λάρισα – Αυξάνεται συνεχώς η στάθμη του Πηνειού [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Βουτηγμένη σε τόνους νερού η Λάρισα – Αυξάνεται συνεχώς η στάθμη του Πηνειού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Έχουν περάσει πέντε ημέρες από το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας Daniel που στην κυριολεξία "έπνιξε" τον Θεσσαλικό κάμπο. Στην Λάρισα από την υπερχείλιση του Πηνειού πολλές περιοχές περιμετρικά της πόλης έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία την στάθμη του νερού. Περιοχή Άγιος Θωμάς. Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οι διασώστες καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να απεγκλωβίσουν κόσμο από ταράτσες και υψηλά σημεία

Μάχη με τα νερά του Πηνειού εξακολουθούν να δίνουν οι Αρχές στη Λάρισα, καθώς ο ποταμός έχει υπερχειλίσει και ελλοχεύει ο κίνδυνος να πλημμυρίσει ολοκληρωτικά η πόλη του θεσσαλικού κάμπου, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Μάλιστα, αυτήν την ώρα έχει σημάνει «συναγερμός» στη Λάρισα, καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη ρωγμή στη γέφυρα που είναι κοντά στις εργατικές κατοικίες.

Αναλυτικά, στο χωριό Γιαννούλη, οι διασώστες καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να απεγκλωβίσουν κόσμο από ταράτσες και υψηλά σημεία.Αξιοσημείωτο είναι πως η στάθμη του Πηνειού ολοένα και ανεβαίνει.Οι πολίτες μεταφέρονται είτε στο γυμναστήριο της Λάρισας, είτε σε δωμάτια ξενοδοχείων που ήδη έχουν κλείσει οι ίδιοι.

Έκλεισε η Εθνική Οδός, στο ύψος της Λάρισας

«Κομμένη» στα δύο η χώρα, αφού τα πλημμυρικά επεισόδια που παρατηρούνται στη Θεσσαλία και δη στη Λάρισα, ανάγκασαν τις Αρχές να διακόψουν, το βράδυ της Παρασκευής (08/09), την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης σε συγκεκριμένα σημεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των Αρχών, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, από το 400ό χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), έως το 471ο χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Επίσης, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, από τη χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας και από τη χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments