Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Σε 77χρονο αγνοούμενο από την Μαγνησία ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στην Εύβοια

Κακοκαιρία Daniel: Σε 77χρονο αγνοούμενο από την Μαγνησία ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στην Εύβοια

Πηγή Φωτογραφίας: Μεταφορά κατοίκων και τουριστών με σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Μηλίνα Πηλίου, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023. Αρκετοί πολίτες έχουν εγκαταλείψει με την συνδρομή του Λιμενικού την περιοχή που χτυπήθηκε από ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία "Daniel".

Στον 77χρονο αγνοούμενο από την Πάλτση Μαγνησίας ανήκει η σορός που βρέθηκε στην Εύβοια το απόγευμα του Σαββάτου (9/9), καθώς φαίνεται ότι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της κακοκαιρίας Daniel.

Στον 77χρονο αγνοούμενο από την Πάλτση Μαγνησίας ανήκει η σορός που βρέθηκε στην Εύβοια το απόγευμα του Σαββάτου (9/9), καθώς φαίνεται ότι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της κακοκαιρίας Daniel.Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Evima, η σορός του 77χρονου αναγνωρίσθηκε από τη σύζυγό του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gegonota, το πτώμα ήταν παραμορφωμένο και βρέθηκε σφηνωμένο σε κορμούς δέντρων και λάσπης, στην παραλία Βασιλικά Ευβοίας.

Επάνω στο σώμα του άτυχου άνδρα είχε μείνει μόνο η μπλούζα του και κλήθηκε η σύζυγος να αναγνωρίσει το ρούχο μέσα από φωτογραφίες.

Όπως αναφέρεται, η γυναίκα επιβεβαίωσε πως είναι ο σύζυγός της και την Κυριακή (10/9) θα μεταβεί η οικογένεια στην Αιδηψό για να παραλάβει τη σορό από γραφείο κηδειών όπου έχει μεταφερθεί.

Μετά τη θεομηνία που ξέσπασε στον Βόλο επίσημα θεωρούνται αγνοούμενοι ένας 47χρονος Βολιώτης που χάθηκε στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης και ένας 35χρονος Αυστριακός που παρασύρθηκε με τη σύζυγό του από τους χειμάρρους στην παραλία των Ποτιστικών στο νότιο Πήλιο.

Στους 7 οι αγνοούμενοι από τη θεομηνία στη Θεσσαλία [vid]

Στους επτά ανέβηκε ο αριθμός των αγνοουμένων από την κακοκαιρία Daniel σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Ειδικότερα:

1. Από 5-09-2023, αγνοείται ένας (1) 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

2. Από 06-09-2023 αγνοείται ένας (1) 77χρονος στο Πάλτση Πηλίου

3. Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο (2) Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

4. Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας (1) ανάμεσα στους οικισμούς ‘Αγιος Δημήτριος και Πέτρινο.

5. Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Διαδοχικά μηνύματα από το 112 για ετοιμότητα σε 35 περιοχές

Μήνυμα 112 σε δεκάδες περιοχές της Θεσσαλίας έστειλε το Σάββατο το απόγευμα η Πολιτική Προστασία, καθώς η στάθμη του Πηνηειού παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα νερά διοχετεύονται ανεξέλεγκτα στις γύρω περιοχές.

Αρχικά,μήνυμα  έλαβαν οι κάτοικοι των Κάτω Ραψάνη, Ιτέα, Τέμπη, Βόννη, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments