Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η σκιά του “Daniel” πάνω στην εκλογή νέου προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Η σκιά του “Daniel” πάνω στην εκλογή νέου προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι φονικές πλημμύρες φέρνουν το "μαρτύριο της σταγόνας" για τους πέντε υποψηφίους.

Το «μαρτύριο της σταγόνας» ζουν οι πέντε υποψήφιοι που θα κληθούν για άλλη μια εβδομάδα να παρατείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Το δύσκολο σε αυτή την περίπτωση είναι πως οι συνθήκες δεν είναι «κανονικές». Τον Αύγουστο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε –χωρίς αποτέλεσμα– να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όμως οι πυρκαγιές «έκαψαν» κάθε προσπάθεια. Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκλογική κούρσα άλλαξε τα δεδομένα, όμως και αυτή πλέον «πνίγηκε» από τις φονικές πλημμύρες.

Το υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς σκέφτονται πώς θα αξιοποιήσει τον επιπλέον χρόνο. Η ελπίδα είναι να ανεβάσουν τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση- η Κουμουνδούρου βλέπει την αμέλεια του κράτους ως ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια και να αυξήσει την εκλογική συμμετοχή. Είναι πιθανό ένα πιο ριζοσπαστικό και κομματικό κοινό να δει την κάλπη ως μέσο διαμαρτυρίας κατά του κρατικού μηχανισμού.

Ο Στέφανος Κατσελάκης, πάντως, θεωρείται από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του ότι έχει χάσει μέρος του αρχικού του ενθουσιασμού. Την περασμένη εβδομάδα ακούστηκαν διάφορα “μουρμουρητά” από υψηλόβαθμα στελέχη που είδαν τον 35χρονο επιχειρηματία να τρέχει ένα “παράλληλο πρόγραμμα” με τον Σωκράτη Φάμελλο για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Χωρίς σαφή δημοσκοπικά αποτελέσματα και με την κούρσα για τη δεύτερη θέση να καθίσταται αμφίβολη, δεν αποκλείεται οι προσωπικές επιθέσεις να ενταθούν την εβδομάδα που μας έρχεται.

Η Έφη Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι στην υποψηφιότητά της για μια “κοινωνία υψηλών προσδοκιών” θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην υποστήριξη των εργαζομένων, του κόσμου της εργασίας και στην προοδευτική κυβερνητική προτεραιότητα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζει, από την πλευρά του, ταυτοτικά ζητήματα και τονίζει ότι οι αριστερές ιδέες και η πρακτική εφαρμογή τους διαπερνούν την κοινωνία. Ζητεί και εισηγείται ένα σαφές αριστερό προφίλ για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς επιχειρεί να ανοίξει μια συζήτηση για τα εθνικά θέματα, υποστηρίζοντας τη στήριξη της μεσαίας τάξης και τη διεύρυνσή της προς το κέντρο. Η επιχειρηματικότητα, η αριστεία και η ικανότητα διακυβέρνησης είναι μια τριάδα στην οποία επενδύει ο Στέφανος Κασσελάκης, τη στιγμή κατά την οποία ο Στέφανος Τζουμάκας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να “γίνει πολιτικό κόμμα”, με σαφή ιδεολογική και πολιτική ενότητα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments