Αθλητισμός

Πήρε την ντερμπάρα με Περιστέρι ο… μισός ΠΑΟ – “Αποκάλυψη” ο Γκριγκόνις, εντυπωσιακός ο Μαντζούκας

Πήρε την ντερμπάρα με Περιστέρι ο… μισός ΠΑΟ – “Αποκάλυψη” ο Γκριγκόνις, εντυπωσιακός ο Μαντζούκας

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΝΙΚΟΣ ΦΑΣΟΥΡΑΣ " 2023 / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός των έξι απουσιών έκαμψε την γενναία αντίσταση που προέβαλε το Περιστέρι στον τελικό του τουρνουά «Νίκος Φασουράς», νικώντας με σκορ 75-84.

Οι Πράσινοι παίζοντας με έξι απουσίες νίκησαν την εξαιρετική ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κι έδειξαν πως έχουν πλέον ταλέντο και ποιότητα στην επίθεση και χρειάζονται χρόνο για να βρουν ακόμα ρόλο και να… αποκτήσουν σκληράδα στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός των έξι απουσιών έκαμψε την γενναία αντίσταση που προέβαλε το Περιστέρι στον τελικό του τουρνουά «Νίκος Φασουράς», νικώντας με σκορ 75-84.

Στο πρώτο φιλικό του Εργκίν Αταμάν σε ελληνικό έδαφος, το Τριφύλλι αγωνίστηκε χωρίς έξι παίκτες (Λεσόρ, Χουάντσο, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Μωραΐτης, Κώστας Αντετοκούνμπο) και έχασε τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι με πέντε φάουλ στην τέταρτη περίοδο. Παρόλα αυτά, οι Πράσινοι είχαν πολυφωνία στην επίθεση και “καθαρό” μυαλό στο φινάλε και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να πανηγυρίσουν την τρίτη νίκη στα φιλικά προετοιμασίας.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι μέχρι να αποβληθεί με 5 φάουλ. Ο Πολωνός σέντερ έδειξε και πάλι τις επιθετικές του αρετές με 14 πόντους. Πολύ καλή εμφάνιση του Λευτέρη Μαντζούκα, που είχε 11 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ κλήθηκε να παίξει και στο «5» για αρκετή ώρα. 10 πόντους έβαλε ο Κώστας Σλούκας, που μοίρασε και 9 ασίστ. Πολύ θετικός και πάλι ο «αναγεννημένος» Μάριους Γκριγκόνις, με 15 πόντους. Θετικοί οι Γκραντ και Βιλντόσα, με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Εκτός κλίματος, μέχρι στιγμής, ο Κάιλ Γκάι.Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στον αγώνα και έπειτα από τρία λεπτά στο παρκέ αναβάθμισε το προβάδισμά του σε double score και 4-8. Το Περιστέρι bwin πλησίασε στον πόντο διαμορφώνοντας το 7-8, ωστόσο οι πράσινοι ξέφυγαν παίρνοντας διαφορά 7 πόντων (10-17) στο 5΄. Οι παίκτες του Αταμάν αύξησαν την απόστασή τους και σε διψήφια τιμή στο 8ο λεπτό με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 18-31. Το Περιστέρι bwin μείωσε σε 22-31 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, ενώ στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός και μέχρι το 15’ επανέφερε τη διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στο +12 (25-37). Το 30-39 του 16’ μετατράπηκε σε 35-41 με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και το ημίχρονο να κλείνει στο 44-48. Μετά το τέταρτο της ανάπαυλας, το Περιστέρι bwin πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο παιχνίδι (49-48) και με σερί 7-0 βρέθηκε στο +3 (51-48) στο 22’ με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει λίγο αργότερα και με επιμέρους 4-10 να κάνει το υπέρ του 55-61. Οι πράσινοι διατήρησαν το προβάδισμά τους, ώσπου να σημειωθεί ακόμη μία εναλλαγή στο σκορ για το 64-63 της τρίτης περιόδου. Το τριφύλλι μετά το 67-63 του Περιστερίου bwin στο τέταρτο δεκάλεπτο είχε τις απαντήσεις για να προσπεράσει και στο 34ο λεπτό να βρίσκεται στο 69-72. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να κρατά στα χέρια του το προβάδισμα και τους γηπεδούχους να επιχειρούν να μειώσουν (75-79 στο 38’). Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το 75-84 υπέρ των πράσινων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments