Διεθνή

Μαρόκο: Γαλλία και Κίνα θα στηρίξουν οικονομικά τις πληγείσες περιοχές [vid]

Μαρόκο: Γαλλία και Κίνα θα στηρίξουν οικονομικά τις πληγείσες περιοχές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ABDELHAK BALHAKI | Συντελεστές: REUTERS, Βοήθεια πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμεύσει η Γαλλία για να συνδράμει μη κυβερνητικές οργανώσεις, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται «επί του πεδίου» στο Μαρόκο

Βοήθεια πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμεύσει η Γαλλία για να συνδράμει μη κυβερνητικές οργανώσεις, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται «επί του πεδίου» στο Μαρόκο 

Βοήθεια πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμεύσει η Γαλλία για να συνδράμει μη κυβερνητικές οργανώσεις, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται «επί του πεδίου» στο Μαρόκο και παρέχουν υπηρεσίες αρωγής στους σεισμόπληκτους μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την χώρα και άφησε πίσω του περισσότερους από 2.000 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά.

«Το Μαρόκο είναι κυρίαρχη χώρα και εναπόκειται σε αυτό να οργανώσει βοήθεια», δήλωσε η Κολονά στο ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV, διευκρινίζοντας, ότι το Μαρόκο δεν αρνήθηκε καμία βοήθεια, ειδικά από το Παρίσι. Η επικεφαλής της διπλωματίας έκανε επίσης έκκληση να μην δημιουργούνται «ψευδείς αντιπαραθέσεις» σε μια στιγμή που «ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια».

Η Κίνα θα δώσει 200.000 δολάρια στο σεισμόπληκτο Μαρόκο

ΟΕρυθρός Σταυρός της Κίνας θα δώσει στο Μαρόκο 200.000 δολάρια για επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, μετέδωσαν τη Δευτέρα (11/09) τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη βορειοαφρικανική χώρα αργά την Παρασκευή.

Ο κινεζικός Ερυθρός Σταυρός δήλωσε, ότι η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει το Μαρόκο να πραγματοποιήσει εργασίες διάσωσης και ανακούφισης από καταστροφές, σύμφωνα με την China Daily.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Μαροκινό βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ’, λέγοντας στο μήνυμά του, ότι σοκαρίστηκε όταν έμαθε για τον ισχυρό σεισμό που προκάλεσε βαριές απώλειες σε θύματα και περιουσίες, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κινέζοι ιατρικοί εργαζόμενοι στο Μαρόκο έχουν βοηθήσει ενεργά τα θύματα, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια των μετασεισμών, ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας CGTN.

Η κεντρική μαροκινή πόλη Μπεν Γκερίρ είναι η πλησιέστερη ιατρική ομάδα από την Κίνα που μπορεί να φτάσει στο επίκεντρο του σεισμού, ανέφερε το δημοσίευμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments