Πολιτική

Κυβερνητικά στελέχη για σενάρια ανασχηματισμού: Υπομονή μέχρι την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Κυβερνητικά στελέχη για σενάρια ανασχηματισμού: Υπομονή μέχρι την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του Χρήστου Στυλιανίδη ως νέου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κυβερνητικά στελέχη έδωσαν απαντήσεις σε σενάρια που εξυφαίνονταν περί ανασχηματισμού και παρεμβάσεων

Τι είπαν στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του Χρήστου Στυλιανίδη

Στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του Χρήστου Στυλιανίδη ως νέου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κυβερνητικά στελέχη έδωσαν απαντήσεις σε σενάρια που εξυφαίνονταν περί ανασχηματισμού και παρεμβάσεων στο κυβερνητικό σχήμα.  «Θα ακούσετε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τι έχει να πει για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη. Παράλληλα, σε ερώτηση αν επίκεινται και παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα το επόμενο διάστημα απαντούσαν: «Προέχουν οι δομές και όχι τα πρόσωπα αυτή τη στιγμή».

Η παραίτηση Βαρβιτσιώτη προάγγελος κυβερνητικών αλλαγών;

Ως το πολιτικό πρελούδιο για μία σειρά αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται να λειτουργεί η χθεσινή παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το υπουργικό χαρτοφυλάκιο της Ναυτιλίας και της Νησιωτικής Πολιτικής. Η έξοδος του κ. Βαρβιτσιώτη από την υπουργική ομάδα, μετά τις τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις του λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά μπορεί να ήρθε με…χρονοκαθυστέρηση, αύξησε, ωστόσο, το βάθος των ρωγμών στο κυβερνητικό προφίλ, το οποίο βρίσκεται να μετράει δύο παραιτήσεις υπουργών μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών από τις εκλογές του Ιουνίου. Η “συγγνώμη” που ζήτησε, μέσω νεότερων δηλώσεών του, ο πρώην πλέον υπουργός Ναυτιλίας (στη θέση του τοποθετήθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης) δεν έσβησαν το κακό κλίμα που είχε διαμορφωθεί για αυτόν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το δρόμο που έμελε, τελικά, να πάρει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε, ουσιαστικά, προδιαγράψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση της προηγούμενης Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοποθετήσεις Βαρβιτσιώτη είχαν προκαλέσει, από την αρχή εκνευρισμό στο κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, ο εκνευρισμός ήταν τόσο έντονος που ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας θα είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή εκτός κυβερνητικού σχήματος, εάν εκείνες τις ώρες η προσοχή δεν ήταν αποκλειστικά στραμμένη στο καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τη θεσσαλική γη. Την Παρασκευή, ο κ. Βαρβιτσιώτης συνέταξε τη δήλωση παραίτησης, ωστόσο δεν κατόρθωσε να συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εκείνη την ημέρα πραγματοποιούσε την πρώτη του επίσκεψη στους νομούς που επλήγησαν. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός συνομίλησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και χθες ήρθε και η τυπική έξοδος του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την κυβέρνηση. “Ήταν αναπόφευκτο. Λόγω του κλίματος που είχε διαμορφωθεί τόσο μέσα στην κοινωνία, όσο και μέσα στην κυβέρνηση”, ανέφεραν χαρακτηριστικά στο στελέχη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments