Οικονομία

ΔΕΘ 2023: Τα «όπλα» της κυβέρνησης στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής

ΔΕΘ 2023: Τα «όπλα» της κυβέρνησης στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Δέσμη μέτρων ενίσχυσης εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και πάταξης της φοροδιαφυγής εξήγγειλε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δέσμη μέτρων ενίσχυσης εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και πάταξης της φοροδιαφυγής εξήγγειλε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δέσμη μέτρων ενίσχυσης εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και πάταξης της φοροδιαφυγής εξήγγειλε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεπαγώνουν οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα και αυξάνεται κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, παράλληλα με τις νέες αυξησεις στους συνταξιούχους, ενώ καταργούνται οι συναλλαγές με μετρητά για την αγορά ακινήτων.

Προχωρώντας σε μια κίνηση έκπληξη, η κυβέρνηση καταργεί στην ουσία τον νόμο του 2012 που προβλέπει ξεπάγωμα τριετιών μόνο εφόσον η ανεργία υποχωρούσε σε ετήσια βάση κάτω από το 10%.

Απόφαση που οδηγεί σε αύξηση 30% ή 234€ για έναν εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό και έχει συμπληρώσει το μάξιμουμ των 3 τριετιών.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε και το τοπίο γύρω από το πράσινο τέλος που θα “φουσκώσει” τους πόρους του αποθεματικού για τις φυσικές καταστροφές κατά 300εκατ€ το 2024 με την αύξηση του ημερήσιου τέλους διαμονής κυρίως σε πολυτελή ξενοδοχεία από 1-6€

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αφιέρωσε στην καταπολέμηση της φοροδιαφύγης ανακοινώνοντας σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων :

•    Διασύνδεση Ταμειακών – POS ως την άνοιξη του 2024 •    Επέκταση ηλεκτρονικών αγορών στην λιανική. •    Κατάργηση των μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων •    Δρομολόγηση ψηφιακών τιμολογίων και ψηφιακών δελτίων αποστολής •    Πρόστιμο στο διπλάσιο της συναλλαγής για συναλλαγές με μετρητά άνω των 500€

Υπό τον φόβο νέων ανατιμήσεων μετά και το πέρασμα της θεομηνίας Daniel, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε δέσμη μέτρων μείωσης ή έστω διατήρησης των τιμών αλλά και εξαντλητικούς ελέγχους στην αγορά.

Με το πρόβλημα της εύρεσης στέγης διαρκώς διογκούμενο, όσοι εισπράττουν εισοδήματα από τη βραχυχρόνια μίσθωση 3 ή περισσοτέρων ακινήτων θα αντιμετωπίζεται ως επιχειρηματίας και θα τους επιβάλλεται ΦΠΑ αλλά και τα ανάλογα τέλη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων από το 2024 , κάποια ήδη ψηφισμένα, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις, η αύξηση του αφορολόγητου για τις οικογένειες με παιδιά, την αύξηση του κατώτατου μισθού , τις 10000 προσλήψεις στο ΕΣΥ και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Παράλληλα, το Market Pass τελικά θα πάρει δεύτερη επέκταση έως το τέλος του έτους μόνο όμως για τους κατοίκους του Έβρου και της Θεσσαλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments