Πολιτική

Άδωνις για τριετίες: Αν υπήρχε αναδρομικότητα, θα υπονομεύαμε ευθέως τη θετική πορεία της οικονομίας

Άδωνις για τριετίες: Αν υπήρχε αναδρομικότητα, θα υπονομεύαμε ευθέως τη θετική πορεία της οικονομίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Στο φλέγον ζήτημα του ξεπαγώματος των τριετιών αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στην οικονομία οι κινήσεις πρέπει να είναι λελογισμένες και συνετές»

Στο φλέγον ζήτημα του ξεπαγώματος των τριετιών αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβερνητική απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ, λέγοντας ότι «το μέτρο δεν έχει αναδρομικότητα. Από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, ανεστάλη το επίδομα προϋπηρεσίας, αυτό που λέμε τριετίες. Από την 1η Ιανουαρίου του 2024, παύει η αναστολή. Άρα είναι σαν να ξυπνάμε την 1η Ιανουαρίου του 2024 στις 15 Φεβρουαρίου του 2012. Όσοι προσελήφθησαν από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά, χρειάζονται τρία χρόνια για να θεμελιώσουν επίδομα προϋπηρεσίας, δηλαδή τριετία. Το δυστύχημα, όπως δείχνει η Εργάνη, είναι ότι 600.000 συμπολίτες μας δεν έχουν πάρει αύξηση. Και 600.000 άνθρωποι δεν είναι λίγος κόσμος. Αυτοί οι άνθρωποι θα πάρουν αύξηση πολύ σύντομα. Και περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα πάρουν σημαντική αύξηση μέσα στην επόμενη τριετία».

Επιπλέον, με το ξεπάγωμα, εστάλη από τον πρόεδρο της κυβέρνησης ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ενδιαφέρεται για την πλήρη επάνοδο στην κανονικότητα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα επ’ αυτού ότι «το ξεπάγωμα των τριετιών θα έπρεπε κανονικά να το ξεκινήσουμε σε περίπου δύο χρόνια. Το ξεκινάμε ωστόσο δύο χρόνια νωρίτερα. Άρα ό,τι επρόκειτο να πάρει ένας εργαζόμενος θα το λάβει δύο χρόνια πιο πριν. Και τονίζω ότι εντός του 2024 είναι περίπου 150.000 εργαζόμενοι που δικαιούνται μια έξτρα τριετία. Και το σημαντικό είναι ότι μπαίνουμε ξανά σε μια εποχή κανονικότητας. Και το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός είναι ότι σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα».

Ο υπουργός Εργασίας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, ισχυριζόμενος: «Ξέρω ότι πολλοί θα ήθελαν να υπάρχει αναδρομικότητα, αναδρομική εφαρμογή. Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυξήσεις στους συνταξιούχους. Επίσης, δίνουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια. Και αρχίζουμε και πάλι, μετά από ένδεκα χρόνια τις τριετίες. Όλα αυτά γίνονται επειδή η οικονομία μας πηγαίνει καλά, επειδή η ανταγωνιστικότητα έχει ανέβει, γιατί οι εξαγωγές μας έχουν ανέβει, γιατί οι επενδύσεις έχουν ανέβει, γιατί ο τουρισμός έχει ανέβει και η συνετή οικονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης μας επιτρέπει να κάνουμε αυτά τα θετικά πράγματα. Αν πάρουμε μια μη συνετή απόφαση και δώσουμε 30% αύξηση σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τότε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και όλα αυτά τα θετικά μέτρα θα πάνε στράφι. Στην οικονομία, οι κινήσεις πρέπει να είναι λελογισμένες, προσεκτικές και συνετές. Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για τα προβλήματά τους».

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στη Λιβύη

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν στην Λιβύη, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε: «Θέλω  να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη. Ήταν ένα σοκαριστικό γεγονός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments