Πολιτική

Άδωνις: Με την παράλληλη εργασία αίρουμε έναν ακραίο αναχρονισμό σε βάρος των εργαζομένων

Άδωνις: Με την παράλληλη εργασία αίρουμε έναν ακραίο αναχρονισμό σε βάρος των εργαζομένων
Άδωνις: «Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη στη μαύρη παράλληλη εργασία»

«Η ρύθμιση για την λεγόμενη «παράλληλη εργασία» αίρει έναν βαθύτατο αναχρονισμό στην αγορά εργασίας στη χώρα μας», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει πως η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα από όλα τα κράτη – μέλη που συντηρεί έναν τέτοιο ακραίο αναχρονισμό σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

«Ο αναχρονισμός αυτός», υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «αίρεται από την ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία είναι ενσωματωμένη στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο».

Η εν λόγω οδηγία, τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «αναφέρεται ακριβώς στην παράλληλη εργασία. Εντάξαμε την εν λόγω οδηγία στο νομοσχέδιο. Η παράλληλη εργασία ισχύει ήδη κατά τρόπο νόμιμο και διαφανή σε όλες τις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. Η οδηγία είναι σαφής και προβλέπει ότι ένας εργοδότης δεν μπορεί να απαγορεύει σε εργαζόμενό τους να βρίσκει και δεύτερη δουλειά, εάν αυτό το επιθυμεί, ενώ έως σήμερα στην Ελλάδα, η παράλληλη εργασία απαγορευόταν».

Μάλιστα, «η οδηγία κατοχυρώνει ποινές στον κύριο εργοδότη που θα τολμήσει να τιμωρήσει τον εργαζόμενό του που βρίσκει και δεύτερη δουλειά. Στην Ελλάδα υπήρχε λοιπόν ένας ακραίος αναχρονισμός σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Η εργασία γίνεται από μαύρη σε άσπρη και ο αριθμός των ενσήμων αυξάνει, ενώ απαγορεύεται η εργασία σε δεύτερη επιχείρηση, η οποία είναι συνδεόμενη με την εταιρεία του κύριου εργοδότη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments