Policy Briefs

Ισπανία: Η Δεξιά εγκαταλείπει την ελπίδα απομάκρυνσης του Σάντσεθ από την πρωθυπουργία

Ισπανία: Η Δεξιά  εγκαταλείπει την ελπίδα απομάκρυνσης του Σάντσεθ από την πρωθυπουργία

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Dn.pt - Sánchez vs. Feijóo

Η Δεξιά παρακολουθεί τις ελπίδες της να διαψεύδονται.

Ούτε καν ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) της Ισπανίας, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, δεν δείχνει πεπεισμένος ότι θα εξασφαλίσει ικανό αριθμό ψήφων στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ώστε να διαδεχθεί τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, στην πρωθυπουργία.

Το PP ετοιμάζεται να οργανώσει το Σαββατοκύριακο διαδήλωση κατά των σχεδίων του Σάντσεθ για μια νέα θητεία στην πρωθυπουργία, μολονότι ο ίδιος ο Φεϊχό ετοιμάζεται να ζητήσει την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του στην ψηφοφορία της 26ης Σεπτεμβρίου.

Πολιτικοί παρατηρητές και ΜΜΕ θεωρούν ότι ο Φεϊχό δεν πρόκειται να βρει τις ψήφους που του λείπουν και σε μια τέτοια περίπτωση ο Σάντσεθ θα έχει στη διάθεσή του ένα διάστημα δύο μηνών για να εξασφαλίσει ικανή υποστήριξη, ώστε να αποτραπεί μια νέα προσφυγή στις κάλπες.

Ο Σάντσεθ ελπίζει να παραμείνει στην εξουσία

Ο Σάντσεθ δήλωσε προ ημερών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ότι ο Φεϊχό και το PP «δείχνουν να αναμένουν την ήττα στην ψηφοφορία». Πρόσθεσε, δε, ότι αν τον καλέσει ο βασιλιάς -όπως προβλέπουν οι σχετικές διαδικασίες στην Ισπανία- θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση: «Τότε θα μιλήσω με πλήρη ειλικρίνεια, πλήρη διαφάνεια για ένα περιεκτικό σχέδιο για μια υποθετική σοσιαλιστική κυβέρνηση», είπε.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός αυτή την περίοδο, ο Σάντσεθ υπολείπεται πέντε εδρών για την εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και θα χρειαζόταν την υποστήριξη των Καταλανών αυτονομιστών του κόμματος Junts per Catalunya.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments