Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η Έφη Αχτσιόγλου αναγνώρισε την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής τηλεφώνησε στο Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναγνώρισε την ήττα της

Η Έφη Αχτσιόγλου αναγνώρισε την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής τηλεφώνησε στο Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Η Έφη Αχτσιόγλου παρακολούθησε από το γραφείο της, μαζί με στενούς συνεργάτες της, τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων η οποία δίνει (στο 75% του εκλογικού αποτελέσματος) ποσοστό 56,69% στον Στέφανο Κασσελάκη και 43,31% στην ίδια.

Η κα Αχτσιόγλου αναμένεται να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου προκειμένου να κάνει δηλώσεις για την εκλογική διαδικασία που βάζει σε μια νέα εποχή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στην Κουμουνδούρου έσπευσαν πολλά στελέχη του κόμματος μετά την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης [vid]

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος.

Υπενθυμίζεται πως οι κάλπες έκλεισαν στις 21.00. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 21.00 οπότε έληξε και η παράταση μιας ώρας που είχε δοθεί, ψήφισαν 133.700 μέλη. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει ότι η προσέλευση ήταν μικρότερη κατά 15.121 σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Εφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 75% των ψήφων ο κ.Κασσελάκης λαμβάνει 56,65% και η κυρία Αχτσιόγλου 43,35%.

Στο 75% της καταμέτρησης, ήτοι σε 371 από 537 εκλογικά τμήματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει την σκυτάλη της αρχηγίας από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από 15 χρόνια. Το φαβορί που ανέδειξε η κάλπη της πρώτης Κυριακής, άφησε πίσω την Έφη Αχτσιόγλου με την οποία μονομάχησε για την προεδρία στο κόμμα.  Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά πριν τις 23:00 η Έφη Ατσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του. Αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος.

Σημειώνεται ότι τόσο η κ. Αχτσιόγλου, όσο και ο Στέφανος Κασσέλακης πήραν 10.000 ψήφους λιγότερες ο καθένας από την πρώτη Κυριακή.

Από αύριο η Κουμουνδούρου έχει νέο πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος παρά την ακραία πόλωση και την εικόνα διάλυσης που προκάλεσε η παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό της Αριστεράς, μιλάει για ενότητα στο κόμμα, αλλά και ριζικές αλλαγές.

Η επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από έναν προεκλογικό αγώνα που τα είχε όλα. Ακραία πόλωση, απειλές διάσπασης και επιθέσεις που απειλούσαν την συνοχή του κόμματος μετατρέποντας την προεκλογική μάχη σε αρένα, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να πάρει την πρωτιά και να γίνει από αύριο ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια θα είναι την επόμενη ημέρα η εικόνα και το μέλλον του κόμματος; Ακόμη κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, ούτε καν στο ενδεχόμενο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ που ως σενάριο δεν έφυγε ποτέ από την προεκλογική συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments