Πολιτική

Γιώργος Σταμάτης: «Η Κυβέρνηση διασφαλίζει έμπρακτα τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία»

Γιώργος Σταμάτης: «Η Κυβέρνηση διασφαλίζει έμπρακτα τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία»
Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης, χαιρέτισε την ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΣΑμεΑ

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης, χαιρέτισε την ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΣΑμεΑ με θέμα: «Η συμβολή του Παρατηρητηρίου θεμάτων αναπηρίας στην προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία».

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο κ. Σταμάτης εστίασε στις πολιτικές πρωτοβουλίες και θεσμικές παρεμβάσεις, που σχεδιάζει και υλοποιεί η Κυβέρνηση, με στόχο την έμπρακτη διασφάλιση και αποτελεσματική άσκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε ίση βάση με τους υπόλοιπους πολίτες. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Παρατηρητήριο μέσω της επιστημονικής και ερευνητικής του δραστηριότητας, των εκθέσεων και των δελτίων στατιστικής πληροφόρησης, που συνιστούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τη χάραξη οριζόντιων και στοχευμένων πολιτικών για την ουσιαστική εφαρμογή των επιταγών της Σύμβασης των ΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Ειδικότερα, ο Κ. Σταμάτης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η φιλοσοφία του δικαιωματικού μοντέλου διαπνέει τις πολιτικές μας για την αναπηρία και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη με ένα ευρύ πλέγμα πολιτικών επιλογών και μεταρρυθμιστικών προτεραιοτήτων που για πρώτη φορά υλοποιούνται στη χώρα μας, όπως ο προσωπικός βοηθός για τα άτομα με αναπηρία, τα ψηφιακά ΚΕΠΑ και η κάρτα αναπηρίας, η επαγγελματική αναδοχή και τα πιλοτικά προγράμματα για την πρώιμη παρέμβαση και την υποστηριζόμενη εργασία των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού. Συνεχίζουμε να στοχεύουμε στην πλήρη κοινωνική ένταξη και τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία, με την ίδια προσήλωση και σε στενή συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments