Ελλάδα

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με επίκεντρο Εύβοια και Θεσσαλία

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με επίκεντρο Εύβοια και Θεσσαλία

Πηγή Φωτογραφίας: [363332] ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία σήμερα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Για επιδείνωση της κακοκαιρίας με κορύφωση την Τετάρτη προειδοποιεί σε έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που ήδη έχουν προκαλέσει προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις σε Τρίκαλα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κοζάνη, Αχαΐα και Θεσσαλία. Live η εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία σήμερα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),

β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),

γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και

δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Την Τετάρτη προειδοποιεί για κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ η Περιφέρεια και οι δήμοι ενίσχυσαν τα αναχώματα στα ποτάμια και τα ρέματα, ενώ οι κάτοικοι τοποθέτησαν σακιά με άμμο, έξω από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το meteo.gr oι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το πέρας της Τρίτης, δεχόμενες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, εντοπίζονται στους νομούς Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και από αργά το απόγευμα Καρδίτσας και Τρικάλων.

Ιωάννινα: Προβλήματα στα ορεινά

Προβλήματα στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Ηπείρου δημιούργησαν η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι, που σημειώθηκαν τη νύχτα. Φερτά υλικά, καταπτώσεις βράχων και μικροκατολισθήσεις σημειώνονται στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας, του Ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, από τα ξημερώματα 15 μηχανήματα της υπηρεσίας εργάζονται πυρετωδώς για τον καθαρισμό των δρόμων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται να πλήξει το μεσημέρι περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας και η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή.

Πλημμύρισαν τα Τρίκαλα

Ήδη έχουν σημειωθεί προβλήματα στη δυτική Θεσσαλία και ειδικότερα σε χωριά των Τρικάλων από καταρρακτώδεις βροχές και έντονη χαλαζόπτωση καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ωστόσο – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ – για την ώρα τα προβλήματα αυτά ήταν ελεγχόμενα. Επίσης, αναφέρθηκε ότι σε κάποιους δρόμους έχουν σημειωθεί καταπτώσεις και κατολισθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments