Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Βυθίστηκε στα λασπόνερα η Υπέρεια Φαρσάλων – Ανησυχία για Πηνειό και Κάρλα

Κακοκαιρία Elias: Βυθίστηκε στα λασπόνερα η Υπέρεια Φαρσάλων – Ανησυχία για Πηνειό και Κάρλα

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS/ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Το τελευταίο χωριό που εκκενώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν το Αχίλλειο Φαρσάλων στη Λάρισα

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias και στη Λάρισα. Πλημμύρες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές και κυρίως στους Δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων.

Το τελευταίο χωριό που εκκενώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν το Αχίλλειο Φαρσάλων στη Λάρισα, ενώ αρκετά ήταν τα χωριά της Λάρισας που χρειάστηκε χθες βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα να εκκενωθούν εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

Συναγερμός για τον Πηνειό και τη λίμνη Κάρλα

Από χθες τη νύχτα, συνεχείς ήταν οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα για μια ακόμη φορά. Η στάθμη του νερού του Πηνειού έχει ανέβει επικίνδυνα περίπου στα 4 μέτρα, ενώ ξεπέρασε τα 6 μέτρα στην λίμνη Κάρλα, προκαλώντας ανησυχία.

Χθες εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 ώστε να εκκενωθούν αρκετά χωριά. Η ενεργοποίηση του 112 αφορούσε τις περιοχές Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι και Σταυρός για εκκένωση προς Φάρσαλα, λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Η στάθμη του νερού του Πηνειού έχει ανέβει επικίνδυνα περίπου στα 4 μέτρα, ενώ ξεπέρασε τα 6 μέτρα στην λίμνη Κάρλα, προκαλώντας ανησυχία.

«Πνίγηκε» η Υπέρεια

Η Υπέρεια (φωτογραφία πάνω από onlarissa), δίπλα στον ποταμό Ενιπέα, για μία ακόμη φορά βρέθηκε κάτω από το νερό και τη λάσπη, μετά από μία ακόμη εφιαλτική χθεσινή νύχτα.

Δείτε βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments