Ελλάδα

Ώρες τρόμου και αγωνίας στη Θεσσαλία – Η κακοκαιρία Elias σαρώνει τον Βόλο

Ώρες τρόμου και αγωνίας στη Θεσσαλία – Η κακοκαιρία Elias σαρώνει τον Βόλο

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS/ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

«Πνίγηκε» ο Βόλος.

Δύσκολες ώρες βιώνει και πάλι η Μαγνησία και ο Θεσσαλικός κάμπος. Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας βρίσκεται ο Βόλος, ο οποίος πνίγηκε από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα του “Elias”.

Στον δήμο Κιλελέρ, έσπασε το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη και απειλεί τα χωριά Χάλκη και Πλατύκαμπος. Ο δρόμος που ενώνει τα δυο αυτά χωριά θυμίζει πλέον λίμνη, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί.

Στο μεταξύ, στο Δήμο Φαρσάλων κλειστός παραμένει ο δρόμος που ενώνει τη Λάρισα με τα Φάρσαλα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους Δήμους Φαρσάλων και Κιλελέρ, εκεί όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη.

Tο σκηνικό στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας συνθέτουν και οι δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, οι συνεχείς εκκλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών και τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Εφιαλτικές στιγμές στον Βόλο

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά. Μόνο στο Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν βρει καταφύγιο σε ταράτσες, την ώρα που το 80% της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Ο περιφερειακός δρόμος δεν είναι προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στον κόμβο προς την Αγριά όπου οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.

Ο Κραυσίδωνας έχει σπάσει με αποτέλεσμα τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίζονται και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους είναι μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν.

Η πυροσβεστική υπηρεσία επιβεβαίωσε πως δέχεται αρκετές κλήσεις για απεγκλωβισμούς τόσο μέσα από τον Βόλο, όσο και από τις Αλυκές και την Αγριά.

Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία και το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η αποκατάσταση της ζημιάς.

Λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι καταστηματάρχες κοντά στο λιμάνι πάσχιζαν να βγάλουν τα νερά από τις επιχειρήσεις τους με σκούπες. Ακόμα μία γυναίκα που μένει στον Βόλο, μεταφέρει πως ο χείμαρρος Ξηριάς δεν έχει μεν υπερχειλίσει αλλά η στάθμη των υδάτων είναι ανησυχητική. Οπως λέει, στο Βελεστίνο ο χείμαρρος έχει υπερχειλίσει και σπίτια έχουν γεμίσει νερά.

«Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Εκκληση. Κλειστείτε στα σπίτια σας, πηγαίνετε σε ψηλότερους ορόφους, προστατεύστε τη ζωή σας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι και, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, όλες οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments