Διεθνή

Λίγες ώρες πριν το shutdown οι ΗΠΑ «τρέχουν» να βρουν λύση [vid]

Λίγες ώρες πριν το shutdown οι ΗΠΑ «τρέχουν» να βρουν λύση [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Το Αμερικανικό Κογκρέσο/Φωτογραφία: AP/Al Drago, Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Δεν εγκρίθηκε ο έκτακτος προυπολογισμός με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες να οδεύουμε στην παύση πληρωμών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αφού οι «σκληροπυρηνικοί» Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο απέρριψαν τη νομοθετική ρύθμιση για προσωρινή χρηματοδότηση.

Όπως επισημαίνει το AP, χωρίς την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή «εργασιακή περιδίνηση», καθώς περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εν ενεργεία και εφεδρικοί στρατιωτικοί δεν θα πληρώνονται.

Η Γερουσία θα προσπαθήσει σε συνεδρίαση σήμερα να προωθήσει το δικό της πακέτο που υποστηρίζεται τόσο από Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους ώστε να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση βραχυπρόθεσμα, έως τις 17 Νοεμβρίου.

Αλλά ακόμα κι αν η Γερουσία καταφέρει να ολοκληρώσει τις εργασίες της αυτό το Σαββατοκύριακο, για να περάσει το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης χρήματα για την Ουκρανία, αλλά και βοήθεια των ΗΠΑ για τις καταστροφές, δεν θα αποτρέψει ένα σχεδόν βέβαιο shutdown.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments