Αθλητισμός

Η άμυνα κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό – Παραλίγο να… χαθεί μεταγραφάρα λόγω Μαρσέλο

Η άμυνα κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό – Παραλίγο να… χαθεί μεταγραφάρα λόγω Μαρσέλο

Πηγή Φωτογραφίας: newmoney.gr

Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο, έφτασε στους 19 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά του από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στους πέντε και έξι πόντους αντίστοιχα. Το Τριφύλλι έχει παιχνίδι λιγότερο, όμως θα έρθει στο Φάληρο για το μεγάλο ντέρμπι σε 3 Κυριακές (22/10). Εκεί, οι Πειραιώτες μπορούν να επικρατήσουν του αιωνίου αντιπάλου και να τον βυθίσουν στην εσωστρέφεια. Ιδού η Ρόδος για την ομάδα του Μαρτίνεθ, που μπορεί να εμπνευστεί από όσα έκανε το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου στο ομώνυμο νησί!

Ο Ολυμπιακός έφυγε με αρχοντική εμφάνιση ως νικητής από τους «Ζωσιμάδες», επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 χάρη στα δύο τέρματα του Ποντένσε και το ένα του Ροντινέι. Ο καθένας θα εστιάσει εκεί που θέλει. ΄Αλλος στο σκορ, άλλος στην επιβλητική παρουσία της ομάδας του Μαρτίνεθ. Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα, βγάζει τη σοβαρότητα της άμυνάς του. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι εκεί βρίσκεται η διαφορά της περασμένης από την εφετινή σεζόν. Πέρυσι, τα δίδυμα στόπερ άλλαζαν σαν τα…πουκάμισα και όχι μόνο δε βελτιωνόταν η ομάδα αλλά τα προβλήματα αυξάνονταν. Τώρα, είναι όλα αλλιώς.

Ο Φρέιρε ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ντόη και αμφότεροι έβγαλαν διάθεση και τσαγανό στις προσπάθειες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο πρώτος έγινε αλλαγή στο ημίχρονο και τη θέση του πήρε ο Πορόζο. Κι αυτός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δείγμα της σωστής δουλειάς που γίνεται. Ο αναγεννημένος Ρέτσος, ο ορμητικός Ντόη, ο συνεπής Φρέιρε και ο νεοεμφανιζόμενος Πορόζο στέλνουν μήνυμα: ότι φέτος η άμυνα των Πειραιωτών θα είναι σκληρή. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία. 7 ματς, 2 γκολ εναντίον με τον Πασχαλάκη να αναλαμβάνει δράση όπου χρειάζεται.

Είπαμε, όμως, ότι όλο το έργο έχει μεταβληθεί λόγω άμυνας. Όχι μόνο η επίδοση στο τέρμα του Ολυμπιακού, μα και μπροστά. Ένα ξεκάθαρο δείγμα είναι η αποψινή αναμέτρηση. Ορτέγκα και Ροντινέι έχουν κάνει ματσάρα σε όλα τα επίπεδα. Για τον Αργεντινό, χρειάζεται να σταθούμε στη μαχητικότητα που επέδειξε, στις αστείρευτες δυνάμεις του καθώς και στην συνεργασία που είχε με τους συμπαίκτες του. Στον Βραζιλιάνο μπακ, πάντως, αξίζει να σταθούμε.Την περασμένη σεζόν, η λάμψη του Μαρσέλο που ξεθώριασε γρήγορα και απομυθοποίησε τον αστέρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου οδήγησε σε απαξίωση του μεταγραφικού σχεδιασμού συνολικά. Με τα ξερά, κάηκαν και τα χλωρά. Όχι όλα, μιας και ο Ροντινέι απέδειξε ότι είναι παικταράς. Φουλ μπακ που μπαίνει σε σύγκριση με θρύλους του συλλόγου όπως ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ. Δεν είναι μόνο το γκολ, είναι το γενικότερο αποτύπωμα που αφήνει στο παιχνίδι της ομάδας του δημιουργικά με όσα κάνει με και χωρίς την μπάλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments