Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το πολιτικό τροχάδην του κ. Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Το πολιτικό τροχάδην του κ. Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363783] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το πολιτικό του βήμα και η αριστερή πτέρυγα τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής.

Ο νέος πρόεδρος αρχίζει να εκδράμει και σε πολιτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται πληγείσες περιοχές, όχι χωρίς προβλήματα και απρόοπτα, μπαίνει στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, πρόκειται να μεταβεί στην Κύπρο για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη, ενώ θα συναντηθεί και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενδιαμέσως, συγκαλεί και το πρώτο Κομματικό Όργανο, την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την προσεχή Πέμπτη, όπου εκεί θα ανακοινωθούν τα πρόσωπα και οι ρόλοι της “σκιώδους” κυβέρνησής του, ήτοι ποιος αναλαμβάνει ποιο χαρτοφυλάκιο.

Ωστόσο, οι συναντήσεις του με βουλευτές και στελέχη του κόμματος την περασμένη εβδομάδα, έφεραν στην επιφάνεια μεταξύ άλλων την αποστασιοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου από την επόμενη ημέρα: Δεν επιθυμεί να αναλάβει θέση ευθύνης στο οργανόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από τη στενή της ομάδα, Ηλιόπουλο- Χαρίτση, κρούσεις από τον νέο πρόεδρο δεν έχουν υπάρξει για την ώρα, αλλά ο πρώτος, ( νυν κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος) έχει δώσει ένα πρώτο στίγμα: Οι αναρτήσεις και οι δηλώσεις του, έχουν χαρακτήρα αμιγώς αντιπολιτευτικό προς τη Ν.Δ. Καμία αναφορά σε εσωκομματικά ζητήματα.

Ο τρόπος αντίδρασης της Ομπρέλας και της Αχτσιόγλου

Πανελλαδική συνδιάσκεψη πραγματοποίησε η αριστερή πτέρυγα του κόμματος, η λεγόμενη “Ομπρέλα”, και ολοκληρώθηκε μετά από διήμερες διεργασίες χθες το απόγευμα, με συμμετοχή 1350 μελών.

Εκφράστηκε αγωνία και προβληματισμός για το πού πάει το κόμμα υπό τη νέα του ηγεσία, ακούστηκαν απόψεις περί συντεταγμένης αποχώρησης εν τω μέσω αυξημένης φυλλοροής μικρομεσαίων στελεχών , ανάγκη “ανοίγματος” και συνεννόησης με την Έφη Αχτσιόγλου αλλά και “δεύτερες σκέψεις” για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση τουλάχιστον έως τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, με αιχμή καταρχάς τη  σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με αντικείμενο το Συνέδριο.

Η Ομπρέλα πιέζει και θα επιμείνει στην πραγματοποίησή του τον Νοέμβριο, ως είχε αποφασιστεί πριν από την εκλογή του νέου αρχηγού.

Από την Παρασκευή ήδη, η Ομπρέλα, για την ακρίβεια μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που ανήκουν στην Τάση, ζήτησαν από τους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους, την άμεση σύγκληση του Οργάνου.  Η απάντηση της Κουμουνδούρου δια πηγών της, ήταν πως αυτή θα συγκληθεί μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο και τις περιοδείες του στην Περιφέρεια.

Στα τέλη Οκτωβρίου πάντως, έχει προσδιοριστεί – δια διαρροών- η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments