Πολιτική

Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η ΝΔ με 19 μονάδες – Ποιοι κερδίζουν σε Περιφέρεια Αττικής και δήμο Αθηναίων

Δημοσκόπηση PRORATA: Μπροστά η ΝΔ με 19 μονάδες – Ποιοι κερδίζουν σε Περιφέρεια Αττικής και δήμο Αθηναίων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου σε δείγμα του 20% των 800 ανθρώπων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην έρευνα, οι αναποφάσιστοι για την ψήφο στην Περιφέρεια προτιμούν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 23% και Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 21%. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προηγείται των αντιπάλων του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει το προβάδισμα για το δήμο Αθηναίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη μικρότερη απόκλιση σε θετική και αρνητική γνώμη, χαμηλά ο Στέφανος Κασσελάκης

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 19 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με βάση τη δημοσκόπηση που έκανε η PRORATA για το Attica TV, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου με δείγμα 800 ανθρώπων. Η διαφορά παραπέμπει στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 34,5 μονάδες και εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 15,5. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, με 11%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ, με ποσοστό της τάξης του 9,5%.

Μεγάλο φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής, από τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, χρίζει η δημοσκόπηση της PRORATA για το Attica TV τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έχει μια απόσταση 27,5 μονάδων από το δεύτερο Γιάννη Σγουρό (40 έναντι 13,5) επί των εγκύρων, ενώ ο τρίτος Γιώργος Ιωακειμίδης αρκείται επί του παρόντος στο 12%. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου σε δείγμα του 20% των 800 ανθρώπων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην έρευνα, οι αναποφάσιστοι για την ψήφο στην Περιφέρεια προτιμούν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 23% και Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 21%. 

Διαφορά της τάξης των 23,5 μονάδων, 38 έναντι 14,5, έχει και ο Κώστας Μπακογιάννης από τον Κώστα Ζαχαριάδη για το δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, ενώ ο τρίτος Χάρης Δούκας έχει 9%. Σε ό,τι αφορά τους αναποφάσιστους για το δήμο Αθηναίων και την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές, σε δείγμα του 15% των 800 ανθρώπων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην έρευνα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ πήραν από 12% και η Νέα Δημοκρατία 11%

Δημοσκόπηση PRORATA: Ψηλά σε προτιμήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κάνει γκελ ο Στέφανος Κασσελάκης

Τη μικρότερη απόκλιση σε θετικές και αρνητικές γνώμες έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή 37% έναντι 43%, με ένα 20% να μην έχει ούτε θετική ούτε αρνητική. Δεύτερος σε αυτό το κομμάτι είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάνει θετικό γκελ στο 28% των ερωτηθέντων και αρνητικό στο 37%, με το 33% να είναι ουδέτερο. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει έρεισμα ανάμεσα στους ερωτηθέντες, αφού το 17% έχει θετική γνώμη, ενώ το 46% αρνητική για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments