Πολιτική

Πέτσας για απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Πρέπει να υπάρχει ισονομία

Πέτσας για απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Πρέπει να υπάρχει ισονομία

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ACTION24, Ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24, υποστήριξε ότι πρέπει να αναμένουμε να δημοσιευθεί η απόφαση για να δούμε το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επιφυλάσσομαι να δω το σκεπτικό της απόφασης

Ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24, υποστήριξε ότι πρέπει να αναμένουμε να δημοσιευθεί η απόφαση για να δούμε το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Και τόνισε: «Δεν θέλω να κρίνω την απόφαση κανενός δικαστηρίου. Ωστόσο, ο κόσμος μπροστά σε τέτοιες αποφάσεις λέει συχνά: «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Αυτό δεν πρέπει να εμπεδωθεί σε καμιά περίπτωση σε θέματα που έχουν να κάνουν με την απονομή δικαιοσύνης. Επομένως, θα επιφυλαχθώ μέχρι να δω το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης. Πρέπει πάντως να υπάρχει ισονομία και η κυβέρνηση πρέπει να την εξασφαλίζει.

Η ΝΔ διεκδικεί με αξιώσεις όλες τις περιφέρειες

Αναφερόμενος στις προσδοκίες της Νέας Δημοκρατίας από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο κύριος Πέτσας τονίζει πως «στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές δεν πήγαμε άσχημα. Πιστεύω πως και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 το κόμμα μας θα διεκδικήσει με αξιώσεις όλες τις περιφέρειες της χώρας μας. Αν κάποιος κέρδιζε από άλλο πολιτικό χώρο, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως θα υπήρχε κάποιο πολιτικό αποτύπωμα. Αλλά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχει κάποιο αντικυβερνητικό πολιτικό συμπέρασμα στη Δυτική Μακεδονία, όταν αυτός που διεκδικεί την Περιφέρεια είναι πρώην βουλευτής μας. Το ίδιο ισχύει και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη».

Ειδικότερα, ως προς το εάν οι πρόσφατες πλημμύρες και φυσικές καταστροφές επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών την ερχόμενη Κυριακή, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής είπε: «Nομίζω ότι είναι αναμενόμενο και είναι σαφές ότι θα υπάρξει και αυτό. Το βασικό ζήτημα είναι στη Θεσσαλία, ιδίως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν και τους τέσσερις νομούς της περιοχής. Στον Έβρο, τον οποίο επισκέφθηκα, η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Δεν είναι τόσο μεγάλο το αποτύπωμα των πρόσφατων πυρκαγιών στην τοπική κοινωνία, καθώς βλέπουν να γίνονται, για παράδειγμα, τα σχετικά αντιπλημμυρικά έργα στον Ερυθροπόταμο στο Διδυμότειχο ή στο Μαίστρο στην Αλεξανδρούπολη. Το βασικό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες έχει να κάνει με την πολιτική προστασία, αλλά και αυτά που απασχολούν όλους τους Έλληνες δηλαδή ακρίβεια, και ζητήματα ασφάλειας. Και είναι αυτά τα ζητήματα που θα κρίνουν τις επιλογές των πολιτών.

«Επίσης», συμπληρώνει ο κ. Πέτσας, «η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει, την προσεχή πενταετία, τους περισσότερους πόρους που είχε ποτέ στα χέρια της, χάρη σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αυτοί οι πόροι πρέπει να επενδυθούν σωστά, για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Άρα, οι πολίτες να επιλέξουν προσεκτικά όχι μόνο τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους, αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους και τους δημοτικούς συμβούλους. Η επιλογή προσώπων έχει μεγάλη σημασία».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Σχετικά με το εάν είναι ικανοποιημένος από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις πρόσφατες καταστροφές, «προφανώς υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Σημασία έχει να βλέπουμε τα προβλήματα, να μην τα κρύβουμε κάτω από το χαλί και να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Αυτό ακριβώς κρίνουν οι πολίτες, οι οποίοι είναι πραγματικά ο πιο αυστηρός κριτής, όταν έρθει η ώρα να ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη. Και η ψήφος είναι το ισχυρότερο όπλο των πολιτών».

Η αξιολόγηση των νοσοκομειακών διοικήσεων είναι διαρκής

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν είναι ικανοποιημένος από το έργο των διοικήσεων των δημοσίων νοσοκομείων και για τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου υγείας, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είναι σαφής: «Ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές διοικήσεων, έτσι ώστε το τέλος της χρονιάς να μας βρει με νέες νοσοκομειακές διοικήσεις. Η αξιολόγηση των διοικήσεων είναι διαρκής. Υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους οργανισμούς. Αναμένουμε να το δούμε, όπως βλέπουμε και τις ενδιάμεσες αξιολογήσεις. Υπάρχει μια πλειάδα δεικτών που δείχνει εάν οι διοικήσεις κάνουν καλά τη δουλειά τους ή όχι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments