Γεωπολιτικά

Ισραήλ: Σε κατάσταση πολέμου η χώρα – Νετανιάχου: Φύγετε τώρα από τη Γάζα, θα καταστρέψουμε τη Χαμάς

Ισραήλ: Σε κατάσταση πολέμου η χώρα – Νετανιάχου: Φύγετε τώρα από τη Γάζα, θα καταστρέψουμε τη Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: NYTIMES.COM/ Fighting in Israel and Gaza, in Photos - The New York Times

Έκκληση των ισραηλινών δυνάμεων να εγκαταλείψουν οι πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας τις κατοικημένες περιοχές για την ασφάλειά τους - Διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και αγαθών

Το Ισραήλ έχει καταστρέψει την συντριπτική πλειονότητα των εχθρικών δυνάμεων στη χώρα και πλέον μπαίνει στη φάση της επίθεσης, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπένιαμιν Νετανιάχου, έπειτα από τη συνεδρίαση του ασφαλείας του Ισραήλ, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε το συμβούλιο είναι η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και αγαθών στη Λωρίδα της Γάζας.

Χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως την «πόλη του Κακού», ο Νετανιάχου δήλωσε: «Όλα αυτά τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια». «Λέω στους κατοίκους της Γάζας: Φύγετε από εκεί τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με όλες μας τις δυνάμεις», προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κάλεσαν τους πολίτες στη Γάζα να εγκαταλείψουν αμέσως τις κατοικημένες περιοχές για την ασφάλειά τους. Σε ανάρτησή τους στο X περιλαμβάνουν και τέσσερα βίντεο που δίνουν οδηγίες στους πολίτες στη Γάζα για το πού πρέπει να πάνε σε κάθε περιοχή της πόλης.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νυχτερινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, όπου ένα συγκρότημα κατοικιών ισοπεδώθηκε στη συνοικία Ταλ αλ-Χάουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει πως αεροπορικό πλήγμα σε κτίριο της πόλης Μπέιτ Χανούν, στα βορειοανατολικά, προκάλεσε θύματα, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

Σε ό,τι αφορά την απάντηση του Ισραήλ, ως την ώρα του συμβουλίου «είχε καταστραφεί η συντριπτική πλειοψηφία των εχθρικών δυνάμεων που διείσδυσαν στο έδαφός μας».

Παράλληλα οι ισραηλινές δυνάμεις «έχουν ξεκινήσει την επιθετική φάση, η οποία θα συνεχιστεί χωρίς περιορισμούς ούτε ανάπαυλα μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι». Όπως τόνισε, «θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στους πολίτες του Ισραήλ και θα νικήσουμε».

Το Reuters μετέδωσε, από την πλευρά του, ότι το συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και διοικητικών στόχων της Χαμάς και του παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 300 Ισραηλινοί είναι νεκροί αφότου Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, πέρασαν τα σύνορα με το Ισραήλ σε μια αιφνιδιαστική επίθεση, και περισσότεροι από 230 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μετά από αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων που πραγματοποίησε το Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments