Διεθνή

Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία του υπ. Εξωτερικών για το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία του υπ. Εξωτερικών για το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών "αποτρέπει κατηγορηματικά" τους Γερμανούς από ταξίδια στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών "αποτρέπει κατηγορηματικά" τους Γερμανούς από ταξίδια στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών “αποτρέπει κατηγορηματικά” τους Γερμανούς από ταξίδια στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα.

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ασταθής. Δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, επέκταση σε άλλες περιοχές της χώρας και σημαντικά προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία”, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών, μετά την τελευταία κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Οι ταξιδιώτες καλούνται επίσης να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας. “Ακολουθήστε προσεκτικά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης και τις συμβουλές της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου, ειδικά για την αναζήτηση καταφυγίου σε περίπτωση πυρκαγιάς”, τονίζεται.

“Η αποκρουστική βία της Χαμάς κατά των αμάχων του Ισραήλ είναι άνευ προηγουμένου και αδικαιολόγητη. Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει αμέσως. Το Ισραήλ έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας”, αναφέρεται ακόμη σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι το Βερολίνο βρίσκεται “σε στενό συντονισμό με τις ισραηλινές αρχές και τους διεθνείς εταίρους και παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση”. Η υπουργός Αναλένα Μπέρμποκ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ομολόγους της στην περιοχή, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. “Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των Γερμανών πολιτών στην περιοχή, οι οποίοι καλούνται να ακολουθήσουν τις ταξιδιωτικές οδηγίες και να εγγραφούν στο σύστημα ELEFAND (για την ηλεκτρονική καταγραφή Γερμανών εξωτερικού) και να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους σε αυτό”, προσθέτει το υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments