Focus

David Beckham: Απιστία, κατάθλιψη, εμμονή με την καθαριότητα και η… δυστυχισμένη Victoria

David Beckham: Απιστία, κατάθλιψη, εμμονή με την καθαριότητα και η… δυστυχισμένη Victoria

Πηγή Φωτογραφίας: H&M and David Beckham Collaboration News: Modern Essentials Pictures | Glamour.com

Οι αποκαλύψεις γίνονται από τον «πρωταγωνιστή», που κοιτάζει κατευθείαν στην κάμερα, αλλά και από τη σύζυγό του, Βικτόρια Μπέκαμ, που αποτελεί βασικό μέρος της ιστορίας του πρώην αρχηγού της αγγλικής ομάδας.

Ένας άνδρας εμφανίζεται στην οθόνη με την πλάτη του στην κάμερα. Είναι ντυμένος μελισσοκόμος. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε λάτρης της παραγωγής μελιού, αλλά τα τατουάζ στον λαιμό του τον προδίδουν: είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Έτσι ξεκινά η σειρά ντοκιμαντέρ στην οποία ο πρώην ποδοσφαιριστής, στα 48 του χρόνια, αποφάσισε να «πει» τη δική του ιστορία. Έχουν γραφτεί και συζητηθεί τόσα πολλά για την επαγγελματική του καριέρα και την ιδιωτική του ζωή, που θα πίστευε κανείς ότι δεν θα μπορούσε να ειπωθεί κάτι άλλο.

Τα τέσσερα επεισόδια διάρκειας λίγο πάνω από μία ώρα το καθένα (που έκαναν πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο Netflix), αποδεικνύουν το αντίθετο – ειδικά επειδή πολλά από όσα έχουν γραφτεί και συζητηθεί δεν προήλθαν απευθείας από την πηγή.

View this post on Instagram

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Οι αποκαλύψεις γίνονται από τον «πρωταγωνιστή», που κοιτάζει κατευθείαν στην κάμερα, αλλά και από τη σύζυγό του, Βικτόρια Μπέκαμ, που αποτελεί βασικό μέρος της ιστορίας του πρώην αρχηγού της αγγλικής ομάδας. Η ζωή του ενός δεν μπορεί να γίνει κατανοητή χωρίς τη ζωή του άλλου, και οι δύο έχουν γίνει ουσιαστικό μέρος της ποπ κουλτούρας των τελευταίων δεκαετιών. Όπως λέει η Anna Wintour στο βιβλίο με τον απλό τίτλο «Beckham»: «Όταν έχεις δύο εξίσου χαρισματικούς ανθρώπους, διπλασιάζεις την ένταση, ανεβάζεις τη θερμοκρασία…».

Τα παιδικά του χρόνια, το ξεκίνημά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πώς ξεκίνησε η ερωτική του ιστορία με την Posh Spice, γιατί στη Βικτόρια Μπέκαμ δεν άρεσε ποτέ να ζει στην Ισπανία, εκείνα τα πρωτοσέλιδα περί απιστίας… είναι μια ιστορία γεμάτη με φωτογραφίες και βίντεο από το προσωπικό του αρχείο, καθώς και με τις δηλώσεις των γονιών του και ορισμένων βασικών προσώπων της καριέρας του.

Αλλά δεν χρειάζεται να σας αρέσει αυτό το άθλημα για να ξέρετε ποιος είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Αυτά είναι μερικά από τα πιο αποκαλυπτικά σημεία της σειράς ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Φίσερ Στίβενς, νικητής του Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2010 (αν και σήμερα είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στη σειρά «Succession»).

«Να είσαι ειλικρινής… Με ποιο αυτοκίνητο σε πήγαινε ο πατέρας σου στο σχολείο;», ρωτάει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τη σύζυγό του από την πόρτα, καθώς εκείνη δηλώνει ότι και οι δύο προέρχονται από ταπεινή καταγωγή και οικογένειες της εργατικής τάξης. Εκείνη διστάζει, αλλά εκείνος τη ρωτάει αρκετές φορές, θέλοντας να δείξει ότι δεν είναι απόλυτα ειλικρινής. «Μια Rolls Royce», λέει τελικά το πρώην Spice Girl.

Το πρώτο επεισόδιο, γεμάτο από φωτογραφίες του μικρού Μπέκαμ εντός και εκτός γηπέδου (σχεδόν πάντα με μια μπάλα στα πόδια του), εστιάζει στο πώς, γι’ αυτόν, το να γίνει θρύλος του ποδοσφαίρου δεν ήταν θέμα τύχης. «Το όνειρό του ήταν να έχει έναν γιο που θα έπαιζε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», λέει για τον πατέρα του. Μάλιστα, το μεσαίο του όνομα είναι Ρόμπερτ, από τον ποδοσφαιριστή Ρόμπερτ «Μπόμπι» Τσάρλτον. Ο πατέρας του παραδέχεται, επίσης, ότι ήταν σκληρός όταν ο Ντέιβιντ ήταν παιδί, αλλά προσθέτει ότι «αποδείχθηκε ότι ήταν το σωστό».

Δεν ήταν από εκείνους τους γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους ακόμη και όταν αποτυγχάνουν- τον ανάγκαζε να επαναλαμβάνει τα κόρνερ ξανά και ξανά. Η λογική του ήταν: αν του έλεγε ότι ήταν καλός, τότε θα είχε σταματήσει να προσπαθεί. Μάλιστα, ανησυχώντας για το ύψος του μικρού Ντέιβιντ, υπήρξε μια εποχή που του έδινε κάθε εβδομάδα μια μπύρα Γκίνες και ένα ωμό αυγό για να τον βοηθήσει να μεγαλώσει. Σήμερα είναι ένας περήφανος μπαμπάς που κρατάει πολύτιμα τα 1.400 βίντεο που έχει τραβήξει με τον γιο του να παίζει.

Τα καπρίτσια του

Όταν μεγαλώνεις σε μια ταπεινή οικογένεια και αρχίζεις να βγάζεις χρήματα, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν: μπορεί να τα αποταμιεύσεις ή να τα ξοδέψεις σε ιδιοτροπίες. Η περίπτωση του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι το δεύτερο. «Υπέγραψα συμβόλαιο με την Adidas για 50.000 λίρες και πήγα και αγόρασα μια BMW-M3 για 50.000 λίρες», θυμάται. Του άρεσε να αγοράζει τα καλύτερα αυτοκίνητα, τα καλύτερα ρολόγια. «Ο Ντέιβιντ συνήθιζε να παίρνει τον μισθό του την Παρασκευή, να τον ξοδεύει το Σάββατο και μετά να περνάει τις επόμενες πέντε ημέρες περιμένοντας τον επόμενο μισθό του για να πάρει το αντίστοιχο τζιν», λέει ο πρώην συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ, Φιλ Νέβιλ.

Οι ιδιοτροπίες του περιλαμβάνουν τις μέλισσές του, τα τουβλάκια LEGO και το σπίτι που αγόρασε στην εξοχή, όπου του αρέσει να πηγαίνει βόλτες. Αν κρίνουμε από όσα βλέπουμε στο τελευταίο επεισόδιο, μπορεί να είναι και η ντουλάπα του ή, μάλλον, οι ντουλάπες: έχει μία για μπλουζάκια, πουκάμισα, πουλόβερ και σακάκια, μία άλλη για κοστούμια και μία τρίτη για παντελόνια.

Η Βικτόρια λέει ότι ο σύζυγός της είχε «κλινική κατάθλιψη», εξαιτίας όλων των «επιθέσεων» από τον Τύπο και τους οπαδούς μετά την εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι καθημερινές παρενοχλήσεις περιλάμβαναν φτυσίματα και ανθρώπους που προσπαθούσαν να αναποδογυρίσουν το αυτοκίνητό του- ακόμη και ένα ομοίωμα με το όνομά του κρεμασμένο έξω από μια παμπ. Κάποιος έστειλε μια επιστολή με μια σφαίρα στα κεντρικά γραφεία του Μάντσεστερ. «Δεν έτρωγα. Δεν κοιμόμουν», λέει. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν το κατήγγειλε δημόσια, ούτε μίλησε για το πώς ένιωθε.

«Όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στην Ισπανία, ήταν δύσκολο. Με πούλησαν εν μία νυκτί. Το επόμενο λεπτό βρισκόμουν σε μια πόλη όπου δεν μιλούσα τη γλώσσα. Και το πιο σημαντικό, δεν είχα την οικογένειά μου», θυμάται, σχετικά με την υπογραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούνιο του 2003.

Η Βικτόρια Μπέκαμ δεν ήταν ευτυχισμένη στην ισπανική πρωτεύουσα και το λέει με λεπτομέρειες. «Είχαμε μια οικογένεια που έπρεπε να σκεφτούμε. Είχα δύο παιδιά, τον Μπρούκλιν και τον Ρομέο, και αυτό ήταν που κανείς δεν φάνηκε να λαμβάνει υπόψη του, όταν με επέκριναν που δεν ήμουν στην Ισπανία από την αρχή. Ένα παιδί πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να μετακομίσω μέχρι να βρω ένα σχολείο για τον Μπρούκλιν. Αλλά όλα ήταν κατασκευασμένα».

Τα πράγματα χειροτέρεψαν λόγω της πίεσης των παπαράτσι μετά τη δημοσίευση των πρώτων αναφορών για την υποτιθέμενη απιστία του συζύγου της. «Ήταν ένας εφιάλτης. Από τη στιγμή που ανοίγαμε την πόρτα το πρωί, οι δημοσιογράφοι ήταν εκεί με αυτοκίνητα και όπου πηγαίναμε, μας ακολουθούσαν», λέει. «Ήταν το απόλυτο τσίρκο».

«Υπήρχαν κάποιες φρικτές ιστορίες που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Ήταν η πρώτη φορά που εγώ και η Βικτόρια δεχόμασταν τέτοιου είδους πίεση στο γάμο μας», θυμάται ο Μπέκαμ. Όταν ερωτάται αν αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του γάμου της, η Βικτόρια απαντά: «Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος για εμάς. Γιατί αισθανόμασταν ότι ο κόσμος ήταν εναντίον μας. Και εδώ είναι το θέμα- ήμασταν ο ένας εναντίον του άλλου, αν θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Ήμασταν συνδεδεμένοι. Είχαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά όταν ήμασταν στην Ισπανία, δεν αισθανόμασταν ότι είχαμε ο ένας τον άλλον. Και αυτό είναι λυπηρό. Δεν μπορώ καν να σας περιγράψω πόσο δύσκολο ήταν και πόσο με επηρέασε». Και προσθέτει: «Κάθε φορά που ξυπνούσαμε, νιώθαμε ότι υπήρχε κάτι άλλο. Και νομίζω ότι και οι δύο νιώθαμε ότι πνιγόμασταν». Στο ντοκιμαντέρ δεν αναφέρεται καν το όνομα της προσωπικής βοηθού με την οποία είχε την υποτιθέμενη σχέση ο Μπέκαμ, της Rebecca Loos.

View this post on Instagram

A post shared by BS (@babysismoon.ir)

Ένα από τα χόμπι του Ντέιβιντ Μπέκαμ, εκτός από το μέλι, είναι τα LEGO και μία από τις εμμονές του είναι η καθαριότητα και η τάξη, κάτι που είναι εμφανές κατά καιρούς. «Όταν όλοι είναι στο κρεβάτι, καθαρίζω τα χρησιμοποιημένα κεριά, ανοίγω τους διακόπτες, ώστε να είναι σωστά ευθυγραμμισμένοι και φροντίζω να είναι όλα τακτοποιημένα», εξηγεί. Μια εμμονή που τον ακολουθεί μέχρι την ντουλάπα του (όπου στοιβάζει τα πουκάμισά του ανά χρώμα και διαγώνια, ώστε να τα βλέπει όλα) και τον χώρο του μπάρμπεκιου του εξοχικού του, τον οποίο καθαρίζει μόνος του. Αυτή είναι η μόνη φορά που εμφανίζονται τα παιδιά του στη σειρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments