Πολιτική

Κλίμα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ ανεβάζει “στροφές” για τον δεύτερο γύρο

Κλίμα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ ανεβάζει “στροφές” για τον δεύτερο γύρο

Πηγή Φωτογραφίας: [364104] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ηχηρό μήνυμα του κ. Κασσελάκη προς τους διαφωνούντες - Κινητοποίηση της ΝΔ εν όψει δεύτερου γύρου.

Με παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πόρτα του αποκλεισμού προς τους εσωκομματικά διαφωνούντες, τροφοδοτώντας ένα κλίμα εσωστρέφειας, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία κινητοποιεί τις δυνάμεις της εν όψει του δεύτερου γύρου.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ψηφοδελτίων οι διαφωνούντες

Συγκεκριμένα, σαφές μήνυμα για ρήξη με όσα στελέχη βρεθούν απέναντι του στέλνει με ανάρτηση του σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την ανακοίνωση των τομεαρχών του κόμματος, σήμερα Τετάρτη.

Πιο ειδικά, ο πρόεδρος του κόμματος ανεβάζει τους τόνους απειλώντας τους διαφωνούντες πως «όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος».

Όπως ανέφερε,  σήμερα το απόγευμα το προεδρείο της Κ.Ο. θα ανακοινώσει τους Τομεάρχες που θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή.

«Έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη. Με πυξίδα το μέλλον του προοδευτικού χώρου και της Σύγχρονης Αριστεράς.

Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους Τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο» τόνισε ενώ στη συνέχεια έσπευσε να προειδοποιήσει προσθέτοντας τα εξής: «Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα: Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος».

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε σημειώνοντας ότι  «όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr . Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς.

Θα στείλουμε φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη μας τις επόμενες μέρες.

Θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ».

ΝΔ: Αγώνας δρόμου για το 13 στα 13

Η κάλπη της προηγούμενης Κυριακής επαναβεβαίωσε την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την επικράτηση δηλαδή και στις 13 Περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμου, Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, επικράτηση, που θα διαμορφώσει ένα ομοιογενές περιβάλλον την επόμενη τετραετία, μέσα στο οποίο θα μπορούσε να προχωρήσει, χωρίς προσκόμματα, το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Αυτό, που απομένει, για να ολοκληρωθεί το «παζλ» είναι ο δεύτερος γύρος στις υπόλοιπες 6 περιφέρειες, όπου μόνο σε μία, την περιφέρεια Θεσσαλίας, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας αναμετράται με έναν υποψήφιο της αντιπολίτευσης – ο Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 41,25% θα βρεθεί απέναντι στον υποστηριζόμενο από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουρέτα , ο οποίος έλαβε 34,18%. Στις υπόλοιπες πέντε περιφέρειες η μάχη είναι «γαλάζια», καθώς οι επίσημοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας θα αντιμετωπίσουν τους «αντάρτες».

Στόχος του Μαξίμου, είναι το κυβερνητικό «σπριντ» να επιταχυνθεί τα λίγα 24ωρα, που απομένουν έως τον επαναληπτικό γύρο, προκειμένου το βράδυ της επόμενης Κυριακής, το αποτέλεσμα της κάλπης να επιβεβαιώσει την ορθότητα των επιλογών, που έγιναν, σε επίπεδο προσώπων.

Το βάρος αυτού του «αγώνα δρόμου» σηκώνει εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήδη επισκέφθηκε την Μυτιλήνη προκειμένου να δώσει έμφαση στην στήριξή του στον υποψήφιο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 39,98%, απέναντι στον Κώστα Μουτζούρη, νυν περιφερειάρχη, ο οποίος κλήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του να διαχειριστεί το μεταναστευτικό και έλαβε 33,81% στις κάλπες της Κυριακής.

Όπως και στο Βόρειο Αιγαίο, έτσι και στις υπόλοιπες επισκέψεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισημαίνει ότι εκλαμβάνει ως ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση, τη νίκη στις περιφερειακές κάλπες και ότι η Πειραιώς έχει επιλέξει για τις κρίσιμες θέσεις των περιφερειαρχών πρόσωπα με τα οποία η κυβέρνηση μιλά την ίδια γλώσσα και μοιράζεται το ίδιο αναπτυξιακό όραμα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments