Διεθνή

Ασκελόν: Νέα επίθεση από τη Γάζα – Εκτοξεύθηκαν 150 ρουκέτες από τη Χαμάς [vid]

Ασκελόν: Νέα επίθεση από τη Γάζα – Εκτοξεύθηκαν 150 ρουκέτες από τη Χαμάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: politica.gr, Νέο σφυροκόπημα στην πόλη του Νότιου Ισραήλ, την Ασκελόν

Νέο σφυροκόπημα στην πόλη του Νότιου Ισραήλ, την Ασκελόν

Νέο σφυροκόπημα στην πόλη του Νότιου Ισραήλ, την Ασκελόν εκδηλωθηκε σήμερα. Σύμφωνα με το BBC  εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ, με στόχο την Ασκελόν.

«Μέρα Οργής» η σημερινή από τη Χαμάς – Επίθεση σε Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο

Ένας υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο νοσηλεύεται μετά από επίθεση που δέχθηκε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Η κατάσταση του διπλωμάτη – ο οποίος πιθανότατα μαχαιρώθηκε – είναι σταθερή, σύμφωνα με το Times of Israel.

Η επίθεση στον Ισραηλινό διπλωμάτη έγινε σε δρόμο του Πεκίνου μακριά από την πρεσβεία. Το κίνητρο της επίθεσης, που δεν σημειώθηκε στην πρεσβεία αλλά σε εξωτερικό χώρο, διερευνάται. Ωστόσο, ήδη συνδέεται με την κήρυξη της σημερινής ημέρας από τη Χαμάς, ως «Ημέρα οργής».

Η Κίνα δεν καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κινέζο απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε “βαθειά απογοήτευση” για το γεγονός.

“Το Ισραήλ εξέφρασε τη βαθειά απογοήτευσή του για τις κινεζικές ανακοινώσεις και δηλώσεις για τα πρόσφατα γεγονότα στον (ισραηλινό) νότο, στις οποίες δεν υπήρχε σαφής και απερίφραστη καταδίκη της τρομερής σφαγής που διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατά αθώων πολιτών και της απαγωγής δεκάδων από αυτούς στην Γάζα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Η επίθεση στον Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο συνδέεται με την κήρυξη της σημερινής ημέρας από τη Χαμάς, ως «Ημέρα οργής», το τυπικό κάλεσμα της οργάνωσης σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων μετά την πρωινή προσευχή της Παρασκευής, στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments