Διεθνή

«Μέρα οργής» κήρυξε η Χαμάς την Παρασκευή-Ένας διπλωμάτης από το Ισραήλ μαχαιρώθηκε στο Πεκίνο [vid]

«Μέρα οργής» κήρυξε η Χαμάς την Παρασκευή-Ένας διπλωμάτης από το Ισραήλ μαχαιρώθηκε στο Πεκίνο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Palestinian Hamas militants take part in an anti-Israel rally in Gaza City May 22, 2021. REUTERS/Mohammed Salem

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο διπλωμάτης, ο οποίος εργαζόταν στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Πεκίνο, δέχθηκε επίθεση σε περιοχή μακριά από την πρεσβεία.

Ένας διπλωμάτης από το Ισραήλ μαχαιρώθηκε στο Πεκίνο σήμερα σε μια ύποπτη τρομοκρατική επίθεση, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα και υπάρχουν φόβοι πως η επίθεση αυτή εντάσσεται στο κάλεσμα της Χαμάς σε «ιερό πόλεμο», έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα ως «ημέρα οργής».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο διπλωμάτης, ο οποίος εργαζόταν στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Πεκίνο, δέχθηκε επίθεση σε περιοχή μακριά από την πρεσβεία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε την επίθεση, δηλώνοντας ότι ο διπλωμάτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Κάλεσμα της Χαμάς: Ημέρα οργής η Παρασκευή 13 Οκτωβρίου είναι

Αναφορικά με το κάλεσμα της Χαμάς το ερευνητικό ινστιτούτο «Middle East Media Research Institute» (MEMRI) σημείωνε χθες ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς αποκαλούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 2023 ως «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ» και την «βάπτισαν» ως «Flood Al Aksa», αναφερόμενη στο όνομα της αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσε στη Γάζα το περασμένο Σάββατο.

Η Χαμάς κάλεσε σε μαζικές συγκεντρώσεις στη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και σε όλο τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Προέτρεψε τους νεαρούς Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη να «εξεγερθούν και να βγουν έξω μαζικά» και να συγκρουστούν με εποίκους και Ισραηλινούς στρατιώτες στην περιοχή.

Κάλεσε επίσης τους Άραβες Ισραηλινούς να συγκεντρωθούν στο συγκρότημα του τεμένους Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ για να αποτρέψουν τους «Εβραίους να το βεβηλώσουν» και να «χτίσουν πάνω του». Η Χαμάς απηύθυνε επίσης έκκληση στους Παλαιστίνιους της διασποράς, καθώς και στους «ελεύθερους ανθρώπους του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας σε όλο τον κόσμο», να συγκεντρωθούν στο «πλησιέστερο σημείο στην Ιερουσαλήμ» – ένα κάλεσμα που έχει κάνει από την καταστροφική εισβολή της στο νότιο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο — προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην τρομοκρατική ομάδα και να σταματήσουν τα «σχέδια του Ισραήλ να εξουδαϊσει την Ιερουσαλήμ και το Αλ Άκσα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments