Διεθνή

Πούτιν: Η πολιορκία της Γάζας είναι ίδια με του Λένινγκραντ από τους Ναζί

Πούτιν: Η πολιορκία της Γάζας είναι ίδια με του Λένινγκραντ από τους Ναζί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Δεν υποστηρίζουν όλοι τους τη Χαμάς», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Την πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ συνέκρινε με την πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τη «απαράδεκτη».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, το Ισραήλ ετοιμάζεται να κάνει στη Γάζα κάτι «παρόμοιο με την πολιορκία του Λένινγκραντ». «Αυτό είναι απαράδεκτο. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Δεν υποστηρίζουν όλοι τους τη Χαμάς», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Πούτιν: Αντίθετος με ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα είχε ως αποτέλεσμα ένα επίπεδο απωλειών μεταξύ των αμάχων που θα ήταν «απολύτως απαράδεκτο».

Ο Πούτιν τοποθετήθηκε  αφού ο στρατός του Ισραήλ κάλεσε όλους τους αμάχους της πόλης της Γάζας, που αριθμεί πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους, να μετακινηθούν νότια εντός 24 ωρών, καθώς συγκεντρώνει άρματα μάχης ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας εισβολής σε απάντηση σε μια καταστροφική επίθεση του Σαββατοκύριακου από τη μαχητική οργάνωση Χαμάς.

Ο Πούτιν, που έχει εισβάλει στην Ουκρανία,  δήλωσε ότι η χρήση βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές είναι “γεμάτη με σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές”.

«Και το πιο σημαντικό, οι απώλειες μεταξύ των αμάχων θα είναι απολύτως απαράδεκτες. Τώρα το κυριότερο είναι να σταματήσει η αιματοχυσία», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments