Πολιτική

Μητσοτάκης από Έβρο: Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας από τις νέες μεταναστευτικές ροές [vid]

Μητσοτάκης από Έβρο: Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας από τις νέες μεταναστευτικές ροές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ, Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να δρομολογήσει την αυτοάμυνά του, αλλά η Ελλάδα δεν εφησυχάζει, αφού κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές. «Σας μεταφέρω και πάλι στον ακριτικό Έβρο

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να δρομολογήσει την αυτοάμυνά του, αλλά η Ελλάδα δεν εφησυχάζει, αφού κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές

Στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στον Εβρο, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να δρομολογήσει την αυτοάμυνά του, αλλά η Ελλάδα δεν εφησυχάζει, αφού κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικές ροές. «Σας μεταφέρω και πάλι στον ακριτικό Έβρο την αδιαπραγμάτευτη βούληση μου να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της αυστηρής φύλαξης των συνόρων με όσα μέσα χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ.Μητσοτάκης είπε: 

“Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ Και βέβαια έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα του Ισραήλ να δρομολογήσει την αυτοάμυνα του πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο έτσι ώστε να μην επεκταθεί αυτοί οι άνθρωποι στην καταστροφή και σε άλλους αμάχους”, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Εμείς, όμως, δεν εφησυχάζουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε κρίση μπορεί να είναι αφορμή για περισσότερες μεταναστευτικες ροές. Και για αυτό σας μεταφέρω και πάλι στον ακριτικό Έβρο την αδιαπραγμάτευτη βούληση μου να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την πολιτική της αυστηρής φύλαξης των συνόρων με όσα μέσα χρειάζονται. Είτε είναι ο φράχτης, είτε καινούργια μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, είτε το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξέρω ότι 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο σε δύσκολες πολύ συχνά συνθήκες προστατεύουν τα σύνορά μας.

Αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή η πολιτική της ενεργητικής αποτροπής και της φύλαξης των συνόρων για την οποία θέλω να σας πω ότι έχουμε πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι η ενδεδειγμένη πολιτική και ότι καμία ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν μπορεί τελικά να έχει περιεχόμενο, εάν δεν στηρίζεται στην ουσιαστική και αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments