Nέα της αγοράς

OSF: Κλείνει το διεθνές δίκτυο ιδρυμάτων του Τζορτζ Σόρος – Απολύσεις στην αυτοκρατορία των 25 δισ.

OSF: Κλείνει το διεθνές δίκτυο ιδρυμάτων του Τζορτζ Σόρος – Απολύσεις στην αυτοκρατορία των 25 δισ.

Πηγή Φωτογραφίας: oneman.gr

Ο μεγιστάνας αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» σε γραφεία του OSF σε όλο τον κόσμο

Το διεθνές δίκτυο ιδρυμάτων (Open Society Foundations) αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε ο Τζορτζ Σόρος αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» σε γραφεία του OSF σε όλο τον κόσμο καθώς ετοιμάζεται να περικόψει πάνω από το 40% του προσωπικού του.

Οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων του Open Society Foundations στην Αφρική έλαβαν ανακοίνωση από τα κεντρικά την περασμένη εβδομάδα που περιγράφει λεπτομερώς τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο έξι γραφείων στην Αφρική, εκτός από τα γραφεία της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ και στη Βαρκελώνη στην Ισπανία.

«Με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τον Ιούνιο να μειώσει το προσωπικό κατά περισσότερο από 40%, το μέγεθος του προσωπικού και το αποτύπωμά μας αναγκαστικά πρέπει να μειωθούν», δήλωσε ο Binaifer Nowrojee, αντιπρόεδρος προγραμμάτων του OSF.

Πάνω από 1 δισ. επιχορηγήσεις ετησίως

Η φιλανθρωπική οργάνωση του μεγιστάνα χορηγεί περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε επιχορηγήσεις ετησίως, συμπεριλαμβανομένων άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αφρική.

Σε ό,τι αφορά την Αφρική, οι τοποθεσίες στις οποίες το OSF δεν θα έχει πλέον προσωπικό περιλαμβάνουν την Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, την Καμπάλα της Ουγκάντα, το Κέιπ Τάουν, την Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, την Αμπούτζα της Νιγηρίας και το Φρίταουν της Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του εκτελεστικού διευθυντή της Αφρικής Muthoni Wanyeki. Στον αντίποδα, τα γραφεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας, στο Ντακάρ της Σενεγάλης και στο Γιοχάνεσμπουργκ θα παραμείνουν ανοικτά.

«Λυπάμαι πολύ που κατέληξε έτσι», έγραψε ο Wanyeki στο προσωπικό σε ένα email που έφερε στη δημοσιότητα το Bloomberg. «Προφανώς δεν είναι αυτό που περίμενε κανείς μας και λυπάμαι επίσης πολύ που δεν είχα τις σχετικές πληροφορίες νωρίτερα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι αλλαγές δεν είναι αυτό για το οποίο η ηγεσία «δεσμεύτηκε πριν από δύο χρόνια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments