Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν εκεχειρία – Διαψεύδει ο Νετανιάχου [vid]

Reuters: ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν εκεχειρία – Διαψεύδει ο Νετανιάχου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, H εκεχειρία θα συμπέσει με το φερόμενο άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, που συνδέει τον παλαιστινιακό θύλακα με την Αίγυπτο ανέφεραν δυο αιγυπτιακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Αιγυπτιακές πηγές δήλωναν προηγουμένως ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία από τις 9 το πρωί - Η Χαμάς δηλώνει ότι δεν ειδοποιήθηκε για ενδεχόμενο άνοιγμα του περάσματος της Ράφα

Δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη νότια Γάζα, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά από προηγούμενες αναφορές του πρακτορείου Reuters. H εκεχειρία θα συμπέσει με το φερόμενο άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, που συνδέει τον παλαιστινιακό θύλακα με την Αίγυπτο ανέφεραν δυο αιγυπτιακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και την απομάκρυνση των ξένων πολιτών», αναφέρει μια συνοπτική δήλωση από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι δύο αιγυπτιακές πηγές δήλωναν προηγουμένως στο Reuters ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία από τις 9 το πρωί. Σύμφωνα πάντα με τις αιγυπτιακές πηγές την εκεχειρία είχαν συμφωνήσει οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν συγκεντρώσει διάφορες χώρες και οργανώσεις για τη Λωρίδα της Γάζας έχει συγκεντρωθεί στην αλ Αρίς περιμένοντας τη σύναψη συμφωνίας για την είσοδο της βοήθειας στον θύλακα και την απομάκρυνση από αυτόν των ξένων πολιτών, κάτι το οποίο επετεύχθη όπως δήλωσε χθες Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έπειτα από επίσκεψή του στο Κάιρο.

“Δεν ξέρουμε κάτι για άνοιγμα της Ράφα”

Η Χαμάς ανακοίνωσε ωστόσο ότι δεν έχει λάβει ακόμη επιβεβαίωση από την Αίγυπτο σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης της Ράφα.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε λάβει καμία επαφή ή επιβεβαίωση από τις αιγυπτιακές αρχές σχετικά με την πρόθεση να ανοίξουν το πέρασμα της Ράφα σήμερα. Όλες οι πληροφορίες που διακινούνται σχετικά αποδίδονται σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Σαλάμα Μαρούφ, επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου μέσων ενημέρωσης.

Την Κυριακή, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν είπε στο CNN ότι η Χαμάς εμπόδιζε τους ανθρώπους να φύγουν από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα. Τρεις αμερικανικές πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση δήλωσαν επίσης στο NBC ότι παραμένει ασαφές εάν η Χαμάς θα ανοίξει την πλευρά της στο πέρασμα της Ράφα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments